BIST 10.269
DOLAR 32,26
EURO 34,79
ALTIN 2.440,83
HABER /  GÜNCEL

Bekir Bozdağ'dağ başkanlıkta ısrarlı!

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, başkanlık sistemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu...

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, ''başkanlık sistemi''nin Türkiye'de tartışılmasının çok önemli olduğunu belirterek, ''Tartışınca, ortak akıl hangisinin daha doğru olduğunu görecektir'' dedi.

Bozdağ, Gaziantep Üniversitesi'nde düzenlenen ''Göç: Türkiye'nin ve Dünyanın Gerçeği Uluslararası Sempozyumu''na katıldıktan sonra, buradan ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Gazetecilerin, ''Cumhurbaşkanının Gül'ün başkanlık sistemi tartışılması gereken bir konu'' sözlerini hatırlatması üzerine Bozdağ, başkanlık sisteminin Türkiye'de tartışılmasının önemine değindi.

MİLLET BAŞKANLIK SİSTEMİNİ TERCİH EDECEK!

Bazı kesimlerin bundan rahatsızlık duyduğunu dile getiren Bozdağ, şöyle konuştu:

''Başkanlık sisteminin Türkiye'de tartışılması çok önemli. Tartışınca, ortak akıl hangisinin daha doğru olduğunu görecektir. Çünkü, Türkiye'de bazı kesimler başkanlık sisteminin tartışılmasından fevkalade rahatsız. Şunu açıklıkla ifade etmek isterim; başkanlık sisteminin özelliklerini bir tarafa, parlamenter sistemin özelliklerini bir tarafa yazın, hangisinin başkanlık veya parlamenter sistem olduğunu ifade edecek herhangi bir cümle koymayın, vatandaşa sorun. Eminim ki büyük bir kısmı neredeyse tamamına yakını, başkanlık sistemini daha demokratik, yasama yürütme arasındaki ayrılığın daha iyi olması, denetime daha iyi imkan vermesi, milletin iradesini daha iyi temsil etmesi açısından (başkanlık sistemini) tercih edecektir.

MUHALEFET "TUKAKA" YAPMA ÇABASINDA!

Bekir Bozdağ, başkanlık sistemine ilişkin en büyük engelin ise muhalefet partilerinden geldiğini vurguladı:

"Ama Türkiye'de maalesef CHP kendi seçmen tabanı nedeniyle, BDP, MHP ise ideolojik nedenlerle hem de onlar da seçmen tabanı nedeniyle bu konunun tartışılmaması, millet tarafından bilinmemesi ve 'tu kaka' yapılarak karşı çıkılması için konunun tartışılmasından rahatsızlar. Neden tartışmaktan korkuyoruz, niye çekiniyoruz? Tartışılsın ve bu konuyu bilenler konuşsun. Gazetelerdeki yorumlarla değil.''