BIST 10.177
DOLAR 32,23
EURO 35,14
ALTIN 2.471,48
HABER /  GÜNCEL

KCK davasında tutuklu gazeteciler hakkındaki iddianame kabul edildi

KCK (Kürdistan Topluluklar Birliği) soruşturması kapsamında 20 Aralık’ta gözaltına alınan 36’sı gazeteci 44 kişi hakkında hazırlanan iddianame, İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Abone ol

Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'nce yürütülen KCK (Kürdistan Topluluklar Birliği) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 36’sı gazeteci 44 kişi hakkında hazırlanan üçüncü iddianame, İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

PKK’yı da kapsayan bir çatı örgütü olduğu belirtilen KCK'ya yönelik birçok ilde düzenlenen operasyon kapsamında 20 Aralık günü gözaltına alınan sanıklar, 24 Aralık’ta çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmışlardı.

Mahkeme, 36 tutuklu sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Dava,10 Eylül 2012 tarihinde Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı'nda görülmeye başlanacak.

İddianamede sanıkların “örgüt yöneticisi” ya da “örgüt üyesi” oldukları iddia ediliyor. Gazetecilerin “KCK'nin basın komitesi yapılanmasında yer aldıkları” ileri sürülüyor.

Tutuklananlar arasında Özgür Gündem, Birgün Gazetesi, Vatan Gazetesi, Dicle Haber Ajansı, Etkin Haber Ajansı muhabir ve çalışanları var.

2009 yılından bu yana süren KCK operasyonları kapsamında son olarak 8 Mayıs günü Şanlıurfa merkezli beş ilde operasyon düzenlendi.

Gözaltına alınan aralarında BDP Şanlıurfa İl Başkanı ve başkan yardımcısının da bulunduğu 22 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Daha önce de aralarında Prof. Dr. Büşra Ersanlı ve yayıncı-yazar Ragıp Zarakolu’nun bulunduğu çok sayıda kişi ve Abdullah Öcalan ile İmralı Cezaevinde görüşen 47 avukatın da bulunduğu 51 kişi farklı zamanlarda düzenlenen operasyonlar kapsamında gözaltına alınmış ve tutuklanmışlardı.