BIST 9.138
DOLAR 32,38
EURO 35,03
ALTIN 2.326,89
HABER /  GÜNCEL

Bekçi maaşlarına 2019'da zam gelecek mi net/brüt ne kadar?

İçişleri Bakanlığı tarafından bekçi alımı devam ederken, bekçi adayları maaşların ne kadar olduğunu merak etmeye başladı. Göreve yeni başlayan bekçilerin maaşları 3 bin civarında. Eğer bekçinin görev yaptığı yer kalabalık ise maaşı daha da artabiliyor. 2019 yılında ise bekçi ve AGİ maşlarının artması bekleniyor.

Abone ol

Son zamanlarda artan bekçi alımlarından sonra bekçilerin aylık
kazançları da merak edilen hususların başında yer almaya başladı.
İçişleri Bakanlığı bünyesinde görev yapan Emniyet Genel Müdürlüğü açık pozisyonları için polis ve bekçi alımları gerçekleştirmektedir. Peki 2018 yılı bekçi maaşları ne kadar?

2018 BEKÇİ MAAŞLARI NE KADAR: 2018 yılı itibari ile bekçi maaşlarına zam yapıldı. 2018 yılında ortalama olarak aylık bekçi maaşları 3 bin lira civarındadır. Tabi bu tutar bekçinin görev yaptığı bölgenin nüfus olarak büyüklüğü ve ilin terör durumuna göre değişiklik göstermektedir. Belirtilen aylık tutar başlangıç fiyatı civarındadır.

2018 yılında ortalama olarak aylık bekçi maaşlarının başlangıç 3 bin lira civarında olduğu ifade edilirken, tutarın bekçinin görev yaptığı bölgenin nüfus olarak büyüklüğü ve ilin terör durumuna göre değişiklik gösterdiği açıklandı. Çocuk ve aile yardımı ile de maaşların daha da artması bekleniyor.

Bekçi çalışma saatleri: Türkiye geneli çarşı ve mahalle bekçilerinin genel olarak akşam saat: 18.00 - 19.00 itibari ile göreve başladığı ve 12 saat boyunca sabah: 06.00 - 07.00 surlarına kadar çalıştığı belirtildi. Ancak bu saatlerin çalışılan yere göre değişiklik gösterdiği ifade ediliyor. Gündüz çalışmayan bekçiler, akşam üstü göreve başlamasıyla, gece boyunca çalışır ve sabah saatlerinde güneşin aydınlanması ile de görevini bitirir.