BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Bekarlık sultanlık değil depresyondur

Bekarlık sultanlıktır sözü tarihe karışıyor. İşte çarpıcı bir yorum..

Abone ol

Yargıtay, 10 yıllık evliliğinden sıkılan bir kadının depresyon hastalığını boşanma nedeni saydı. İngiliz araştırmacılar ise bekar kadınların, intihara üç kat daha meyilli olduğunu ortaya koydu

Çağın hastalığı depresyon, Yargıtay Hukuk Dairesi’ne gelen bir boşanma davasında emsal karara imza attırdı. Daire, depresyon hastası kadın hakkında evlilik görevlerini yerine getirmediği gerekçesiyle boşanma davası açan eşi haklı buldu. Karara neden olan olayda S.S.B, 10 yıllık eşi S.B’nin sürekli ağlama nöbetleri geçirdiğini, çocuklarına ilgisiz davrandığını ve siyah pantolonunu beyaz iplikle diktiğini belirterek boşanma davası açtı.

HASTALIK TEDAVİ EDİLEBİLİR

Gaziosmanpaşa 3. Aile Mahkemesi’ndeki davada S.B. evliliklerinin ilk yıllarında çok mutlu olduklarını, bu mutluluğun bozulduğunu, ancak yine de evliliğini sürdürmek istediğini söyledi. Yerel mahkemenin isteği üzerine S.B’nin psikolojik durumu incelendi. Genç kadının depresyon hastası olduğu tespit edilen raporda, rahatsızlığın tedavi edilebilir de olduğu ifadesi yer aldı. Yerel mahkeme rapor üzerine boşanma talebini reddetti.

YEREL MAHKEME ISRARLI

Yargıtay ise evlilik birliğinin temelden sarsıldığını belirterek çiftlerin boşanmalarını istedi. Yerel mahkeme de evliliğin iyi ve kötü günde, hastalıkta ve sağlıkta birlikteliği gerektirdiğine dikkat çekip kararında direndi. Son kararı Yargıtay Hukuk Genel Kurulu verecek.

YANLIZ KADIN İNTİHARA 3 KEZ DAHA YAKIN

İngiltere'deki Ulusal İstatistik Ofisi’nin raporlarına göre bekar kadınlar intihara evli kadınlara oranla üç kat daha meyilli. 25 yıl önce bu oran iki kat olarak tespit edilmişti. Uzmanlar, evliliğin düzenli hayatla kadınları sosyal hayata daha fazla bağladığı görüşünde. Erkekler arasındaki rakamlara bakıldığında da durum farklı değil. İstatistiklerde bekar erkeklerin de evlilere göre üç kat fazla oranda intihar ettiği belirlendi.