BIST 10.213
DOLAR 32,20
EURO 35,07
ALTIN 2.466,34
HABER /  EKONOMİ

Gıda sektörüne yazılım desteği

Anadolu Bilişim Hizmetleri, Türkiye'de gıda sektörünün gelişiminde teknoloji ve bilişimin oynadığı rolünü tartışmaya açtı.

Abone ol

Domino’s Pizza Genel Müdür Yardımcısı Banu Güney, Anadolu Bilişim Hizmetleri tarafından düzenlenen Gıda ve Teknoloji Semineri’nde yaptığı sunumla katılımcılara bilgi ve deneyimlerini aktardı. Teknolojinin firmalara hızlılık ve verimlilik getirdiğini kaydeden Güney, Domino’s Pizza’nın üretim ve dağıtım süreçlerinde de teknolojinin önemli bir rol oynadığının altını çizdi. Banu Güney, satınalma, stok, lojistik ve muhasebe süreçlerini entegre eden, ihtiyaçlarını birebir karşılayan bir yazılımı Türkiye’den temin edemedikleri için yurtdışından getirtme yoluna gittiklerine dikkat çekti.

Anadolu Bilişim Hizmetleri, Türkiye’de gıda sektörünün gelişiminde teknoloji ve bilişimin oynadığı rolü tartışmaya açmak amacıyla Ceylan Intercontinental Oteli’nde 27 Şubat 2008 tarihinde bir seminer düzenledi. Seminere katılan firmalar arasında Domino’s Pizza da yer aldı. Domino’s Pizza Genel Müdür Yardımcısı Banu Güney, yaptığı sunumda teknolojinin Domino’s Pizza’ya her aşamada hız ve verimlilik kazandırdığının altını çizdi. Sunum esnasında ülkemiz gıda sektörünün bilişim alanında yaşadığı sorunlara da dikkat çeken Güney, Domino’s Pizza olarak tüm süreçlerini entegre eden bir yazılımı yurtiçinden temin etmek için uzun bir araştırma yaptıklarını, ancak ihtiyaçlarına birebir uyum sağlayan bir çözüm bulamadıklarını belirtti. Banu Güney bu nedenle satınalma, stok, lojistik ve muhasebe süreçlerini entegre eden fonksiyonel bir yazılımı yurtdışından getirttiklerine dikkat çekerek, ülkemizdeki bilişim şirketlerini gıda firmalarının ihtiyaçlarına yönelik çözümlere ağırlık vermeye çağırdı.

Domino’s Pizza Genel Müdür Yardımcısı Banu Güney konuşmasında şu noktalara değindi: “Domino’s Pizza olarak teknolojiden maksimum oranda yararlanan bir firmayız. Türkiye genelinde 85 şubeyle faaliyet gösteriyoruz. Tüm şubelerimizde standart yönetimi, satış performansı takip ve analizi, stok gıda işçilik maliyeti yönetimi, fabrika satın alma-stok-lojistik süreçleri muhasebe sistemleri yönetimi ve ücretlendirme, başvuruların yönetimi, pazarlama, CRM, iş süreçleri, iç iletişim, performans değerlendirme, eğitim ve kariyer konularında teknoloji en büyük yardımcımız diyebilirim. Önümüzdeki dönemde de şimdiye kadar olduğu gibi teknolojik altyapımızı güncel tutarak müşterilerimize en iyi hizmeti vermeye devam edeceğiz.”