BIST 10.139
DOLAR 32,30
EURO 34,86
ALTIN 2.382,47
HABER /  GÜNCEL

TÜSİADdan Özcana eleştiri!

Arzuhan Doğan Yalçındağ, Özcan'ın sağ duyulu davranmayarak gerginlik yarattığını söyledi.

Abone ol

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, ''Terör belasından kurtulmak için başlatılan harekatla önemli yol kat edildi'' dedi.

Yalçındağ, ''Anadolu Girişimci İşkadınları 2. Zirvesine'' katılmak üzere geldiği Hatay'da, sınır ötesi harekatın çok başarılı geçtiğini, dönüş zamanlamasının Genelkurmay Başkanlığı'nın takdirine bağlı olduğunu söyledi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın ''Hedefimize ulaştık geri çekiliyoruz'' sözüne itibar ettiklerini, bunun altında başka şeyler aramanın yanlış olacağını ifade etti.

Yalçındağ, türban konusuna değinirken de bu konuda gereksiz gerginlik yaratıldığını, bunun daha akılcı çözümlenmesi gerektiğini belirterek, ''Türban konusunda gelinen nokta üzücü, böyle olmamalıydı. YÖK ile rektörler arasındaki gerginlik, fikir ayrılığı her geçen gün biraz daha tırmanıyor. Üniversitelerde farklı uygulamalarla gerginlik var. Bu hassas konu üzerine daha önce de uyarılarımız olmuştu. Farklı yöntemlerle çıkmaz noktaya gelinmeden düzeltilebilirdi. Türban konusunda YÖK başkanı daha sağ duyulu davranabilirdi, gereksiz gerginlik yaratıldı'' dedi.

Yalçındağ, sorunu iki anayasa maddesine indirgeyerek çözmeye çalışmanın doğru bir yöntem olmadığına daha önce dikkat çektiklerini anımsatarak, ''Ayrıca Anayasa değişikliklerinin karşı karşıya kalacağı muhtemel hukuki engellerin de iyi hesap edilmediğine işaret etmiştik. Geldiğimiz nokta maalesef bizi haklı çıkardı'' diye konuştu.