BIST 10.185
DOLAR 32,31
EURO 35,01
ALTIN 2.455,29
HABER /  GÜNCEL

2 büyük ikramiye yaramadı

Piyangodan çok paralar kazandı. Bir değil tam 4 ikramiye kazandı. Ya şimdi ne alemde merak ettiniz mi?

Abone ol

Milli Piyango'dan irili ufaklı çok ikramiye kazandı. İki büyük ikramiye kazandı. Ama şimdi ayakkabı boyacılığı yapyor. 1979'da 10 bin, 1982'de 30 milyon, 1984'te 15 milyon, 1987'de 2 milyon lira kazandı. Dönemleri itibariyle büyük paralar kazandı.

"KAYBEDEBİLME KABİLİYETİ"

Ama sonuç ortada. Şimdi ayakkabıları boyayarak geçim derdine düştü. Mustafa Salgan'ın bu ilginç hayat öyküsünü yönetmen Ender Yeşildağ belgesele dönütştürdü. ilgisini çekti. Adı "Kaybedebilme kabiliyeti" olan belgesel, Osmanlı Bankası'nda gösterime girdi.

Bu kadar ders onu uslandırmamış. Ne bilet tiryakiliğinden ne de evlilik hayalinden vazgeçmiş değil. O milli piyango hastası. Kazandığını bilete yatırıyor. Bir seferinde 50 bilet alıyor. Özel çekilişlerde bu rakam artıyor. Örneğin geçen yılbaşında 400 milyonluk bilet almış.

YANLIŞ EVLİLİK YIKTI BENİ

Parasız kalma nedeni olarak yanlış insanla evlenmeyi gösteriyor. "Yeniden büyük ikramiye çıkması halinde ne yapardınız?" sorusuna da Salgan "Büyük ikramiye çıksa yemezdim. Hayattan büyük dersler aldım. Çok acı günler gördüm. Evlilik yıktı beni. Güzel mutlu bir eşe kavuşamadım. İyi bir temiz aile kızıyla evlenemedim. Şimdi büyük ikramiye çıksa mutlu olmak için evlenmek lazım." cevabını veriyor.