BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bekarlara evlilik öncesi eğitim

Sultangazi'de halka iyi evlilik için eğitim programı verilmeye başlandı. Programa özellikle kadınların ilgisi yoğundu.

Abone ol

Evliliğin güçlü ve sağlıklı temeller üzerine kurulmasına katkıda bulunmayı hedefleyen Evlilik Öncesi Eğitim Programı’nın İstanbul’da ilk uygulaması Sultangazi’de başladı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Sultangazi Belediyesi işbirliğinde periyodik olarak devam edecek eğitim programının açılış töreni 50. Yıl Kültür merkezi’nde yapıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Sultangazi Belediyesi işbirliğinde hayata geçirilen “Evlilik Öncesi Eğitim Programı” Sultangazi’de başladı. 50. Yıl Kültür Merkezi’nde düzenlenen açılış programına İstanbul Milletvekili Sevim Savaşer, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ve eşi İlknur Altunay, İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Önal İnaltekin ile evliliğe hazırlanan çiftler katıldı.

YABANCILARIN ÖZENDİĞİ AİLE YAPISINI KORUYALIM

Programda konuşma yapan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, evliliğin güçlü ve sağlıklı temeller üzerine kurulmasını hedefleyen programın oldukça faydalı olacağını söyledi. Geçmişte ataerkil ailelerin bulunduğunu kaydeden Başkan Altunay, “Ataerkil ailelerde yeni evlenen çiftler büyüklerinin bilgi ve tecrübelerinden istifade ederlerdi. Günümüzde ise artık aileler çekirdek aile şeklinde kendini gösteriyor. Dolayısıyla büyüklerinden istifade edemeyen çiftlerimize destek elini biz uzatıyoruz. Yabancıların özendiği aile yapımızı korumak için elimizden geleni yapmayı sürdüreceğiz” dedi.

PROGRAMIN SÜREKLİLİĞİ OLACAK

Başkan Altunay, “Yaşlılara Bakım İstihdama Katılım” ve “Bilinçli Anne, Sağlıklı Nesil” eğitim programlarıyla da toplum sağlığını önemseyen projeleri hayata geçirdiklerini kaydetti. “Evlilik Öncesi Eğitim programının da sürekliliği olacağını vurgulayan Başkan Altunay, “Nikah salonumuza yapılacak başvurular ışığında bu eğitim programımızı sürdüreceğiz. Çiftlerimizin evliliklerini sorunsuz bir şekilde sürdürmeleri için neler yapmaları gerektiği, üzerlerine düşen vazifelerin neler olduğu ve aile hukuku hakkında bilgiler alacaklar. Sağlam bir ailenin temellerinin atılması için belediye olarak her zaman destek vermeyi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

BİR YILDA 100 BİN KİŞİ BOŞANDI

İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Önal İnaltekin, ise evlilikler üzerine çarpıcı istatistik bilgileri verdi;

*Son beş yıl içinde yılda 600 bin kişi evlenmiş. Bir yıl içinde 100 bin kişi de boşanmış. *Boşanmaların yüzde 40’ı evliliğin ilk beş yılı içinde oluyor.
*Boşananların yüzde 15’i ise tekrar eski eşiyle evleniyor.

Başkan Altunay, İstanbul Milletvekili Sevim Savaşer ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İnaltekin’e birer hediye takdim ederek teşekkür etti. Protokol üyeleri daha sonra kura çekerek evlenecek çiftlere hediyeler verdi.

Program daha sonra Gazi Mahallesi Toplum Merkezi sosyologları Elif Özcan ve Sadık Geçer’in sunumuyla verilen “Evlilikte İletişim ve Yaşam Becerileri”, “Evlilik ve Sağlık” ile “Aile Hukuku” eğitimleriyle devam etti.