BIST 10.186
DOLAR 32,27
EURO 35,07
ALTIN 2.462,63
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

El emeği göz nuru görücüye çıktı

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, el emeği göz nuru sergiyi gezdi. Kadınların yaptığı el işleri görülmeye değer.

Abone ol

Sultançiftliği Meydanı’nda yer alan ve Geleneksel Osmanlı Mimarisini yansıtan Arasta’da; Sultangazili ev kadınlarının el emeği, göz nuru ürünleri görücüye çıktı.

Sultangazi Belediyesi tarafından Arasta’da kendilerine tahsis edilen alanlarda açtıkları sergi ilçenin ilgi odağı oldu. Sultangazi Belediye Başkan Cahit Altunay da Arasta’yı ziyaret ederek ev hanımlarının sergiledikleri ürünleri yakından inceledi.

EL İŞLERİ SERGİSİ

Ramazan ayında çeşitli kültür etkinliklerinin düzenlendiği ve geleneksel el sanatlarının sergilendiği Arasta, bu kez Sultangazili ev hanımlarına ev sahipliği yapıyor. Başta Sultangazi Belediyesi Meslek Edindirme Kursları’nda eğitim gören ev hanımlarının el emeği göz nuru eserleri Arasta’da görücüye çıktı.

cahit-altunay.jpg
HERŞEY VAR

Sultangazi Kadınlar Meclisi tarafından organize edilen çalışmayla 40 ev kadınının el emeği, göz nuru ürünleri satışa sunuluyor. Ahşap boyama, takı, örgü, nakış işlemeleri, resim gibi bir çok ürünü satışa sunan kadınlar, ev ekonomilerine katkı sağlamanın memnuniyetini yaşıyorlar.

KADINLARIN HİZMETİNE AÇTIK

Arastadaki ev hanımlarını ziyaret eden Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, sosyal ve ekonomik hayatı canlandıran projeyi farklı mekanlarda da sürdüreceklerini söyledi. Ev hanımlarının üretimin bir parçası olmasını sağlayan projenin sonuçlarından oldukça memnun olduklarını kaydeden Başkan Altunay, “Ramazan ayında halkımızın hizmetine sunduğumuz Arasta’yı ev hanımlarının ürünlerine açtık. Ev hanımlarımızın aile ekonomilerine katkı sunmalarını sağlayan projemiz oldukça güzel bir talep aldı. Burada sergilenen el emeği göz nuru eserler, ilçemize de renklilik ve canlılık kazandırdı” dedi.

cahit-altunay-.jpg

Ramazan ayına kadar projenin sürdürüleceğini ifade eden Başkan Altunay, “Ramazan ayında da ev hanımlarımıza alternatif mekanlarda ürünlerini sergileme fırsatı sağlayacağız. Böylelikle sosyal ve ekonomik hayatımızda ev hanımlarımızın da bir değer olduğunu gösteren projemizi aralıksız sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.