BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Behçet Oktay davasında büyük şaşkınlık

Savcılığa gönderdiği ihbar mektubunda Behçet Oktay'ı birlikte öldürdüğünü söyleyen kişi, duruşmada Halil Kesici'yi tanıyamadı.

Abone ol

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdiği mektupta, ''Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Dairesi Başkanı Behçet Oktay'ı sanık Halil Kesici ile öldürdüklerini'' iddia eden başka bir suçtan hükümlü Nurhan Önder, duruşmada 4 kişi içinden Kesici'yi teşhis edemedi.

Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, iddianamede ''adam öldürme'' ile suçlanan Halil Kesici ile Tokat T Tipi Kapalı Cezaevi'nde başka bir suçtan hükümlü bulunan Oktay'ın ölümüne karıştığını ileri sürülen Nurhan Önder, Oktay'ın eşi Şengül Oktay, kız kardeşleri Şule Oktay ve Zeynep Demirci, erkek kardeşi Nezih Oktay ile taraf avukatları katıldı.

Nurhan Önder, savunmasında, kaldığı cezaevinde can güvenliğinin bulunmadığını savunarak, daha güvenli bir cezaevine alınana kadar susma hakkını kullanmak istediğini söyledi.

Mahkeme Başkanı Bahattin Özbaş'ın, ''olay sırasında kaç kişiydiniz?'' sorusu üzerine Önder, 4 kişi olduklarını ifade etti.

SUÇLADIĞI İSMİ TANIYAMADI

Duruşmada Nurhan Önder'in, salona getirilen 4 kişi içerisinden Halil Kesici'yi teşhis etmesi istendi. Önder, Harun Y. isimli kişiyi göstererek, bu kişinin Halil Kesici olduğunu iddia etti ve diğer 3 kişiyi tanımadığını kaydetti.

Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Özbaş, Nurhan Önder'e ''Aylardır boşuna uğraştırmışsın bizi'' dedi.

"EMEKLİ ALBAY PLANLADI"

Behçet Oktay'ın öldürülmesini emekli bir albayın planladığını iddia eden Önder, can güvenliği sağlandığında olaya karışanların isimlerini vereceğini söyledi.

Önder'in savunmasının ardından söz alan Oktay'ın eşi Şengül Oktay, ''olay yeri inceleme'' tutanağında Oktay'ın silahında 12 adet mermi bulunduğunun yazılmasına rağmen, kendisine verilen ''teslim tutanağında'' 9 adet merminin yazıldığını, 3 merminin kaybolduğunu ileri sürdü.

Oktay, ayrıca, ölüm kayıt belgesinin mezarlıklar müdürlüğüne sorulmasını, kayıtların neye göre yapıldığının araştırılmasını istedi.

Şule Oktay'ın avukatı Ülkü Gedikli Algül de Behçet Oktay'ın telefon kayıtlarının tespit edilmesi için Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'ndan (TİB) geçen celse istenen kayıtlardaki telefon numarasının yanlış olduğunu iddia ederek, bu kayıtların yeniden istenmesini talep etti.

Cumhuriyet Savcısı İsmail Kırışık da Halil Kesici'nin tutuksuz yargılanmasına devam edilmesini istedi.

Oktay'ın telefon kayıtlarının TİB'den tekrar istenmesine karar veren mahkeme, sanık Halil Kesici'nin tutuklanmasına yer olmadığını kararlaştırdı.

Başka suçtan hükümlü sanık Nurhan Önder'in gelecek celse hazır edilmesine karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.