BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bedelliyi bizzat Erdoğan açıklayacak!

Hükümet sözcüsü Bülent Arınç, bedelli askerlik meselesinin gündeme gelmediğini söyledi!

Abone ol

Yüzbinlerin merakla beklediği "bedelli askerlik" için Bakanlar Kurulu'ndan yine ses çıkmadı! Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bedelli askerliğin Bakanlar Kurulu'nun gündemine gelmediğini ifade eden, ilgili düzenlemede TSK'nın asker talebinin dikkate alınacağını söyledi. Bu arada Arınç, TRT Genel Müdürlüğü'ne yeniden İbrahim Şahin'in atandığını açıkladı.

Bakan Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısına ilişkin açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kamuoyundaki ifadesiyle ''bedelli askerlik'' konusunda yapılan çalışmanın ayrıntılarının sorulması üzerine Arınç, bedelli konusunda yayınlanan haberlerin, kamuoyunda farklı beklentilere yol açabileceğini söyleyerek, medyayı bu konuda hassas olmaya çağırdı. Bedelli askerlik konusunda TSK'nın asker talebinin dikkate alınacağını söyleyen Arınç, bedelli konusunda, yaş sınırı ve ödenecek para miktarının bizzat Başbakan Erdoğan tarafından açıklanacağını ifade etti.

VAN'DAKİ FAALİYETLER HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Bakanlar Kurulu gündeminin ana maddelerinden birisinin de Van depremiyle ilgili yaşanan gelişmeler olduğunu söyleyen Arınç, depremde şu ana kadar 644 kişinin hayatını kaybettiğini, 252 kişinin enkaz altından kurtarıldığını anımsattı. Arınç, bölgede 71 bin 390 çadır dağıtıldığını ifade ederek, Van depreminde dağıtılan depremin 99 depreminde dağıtılan çadırlardan birkaç misli daha fazla olduğunu söyledi.

"DEPREMZEDEYE MAAŞ BAĞLANACAK"

Bakanlar Kurulunda ele alınan diğer bir konunun Van depreminden zarar görenlere yönelik tedbirler olduğunu bildiren Arınç, depremzedelerin verği borçlarının ertelenmesine yönelik tasarının Bakanlar Kurulu'nda imzaya sunulduğunu açıkladı.

İmzaları tamamlanan bu tasarının yarın TBMM'ye sevk edilmesinin beklendiğini ifade eden Arınç, ''Bu kanun tasarımızda çok önemli bir katkıyı da Van depreminde zarar görmüş, vefat etmiş insanlarımız için kullanacağız'' diye konuştu. Arınç, depremde ölen sigortalılar ve bunların hak sahiplerine, borçlu olup olmamasına bakılmaksızın uygun koşullarda aylık bağlanmasına karar verildiğini söyledi.

ŞAHİN BİR KEZ DAHA TRT'YE

Bülent Arınç, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'in görev süresinin dolması nedeniyle müracaat eden adaylar arasından RTÜK'ün 3 adayı değerlendirmeye aldığını belirterek, üç ismin Başbakanlığa bildirildiğini ve 3 aday içerisinden TRT Genel Müdürlüğüne yeniden İbrahim Şahin'in atanmasına dair Bakanlar Kurulu kararının imzalandığını bildirdi.