BIST 10.153
DOLAR 32,26
EURO 35,07
ALTIN 2.459,57
HABER /  GÜNCEL

Vanlılara Alanya'da 5 yıldızlı lüks otel

Alanyalı iş adamı, Vanlı depremzedeleri 5 yıldızlı lüks otelde Nisan'a kadar ağırlayacak

Abone ol

Alanyalı turizmci Seyit Ali Gür, otelini depremzedelere açarak örnek davranış sergiledi. Otel sahibinin daveti üzerine Van ve Erciş'ten gelen 53 depremzede, Okurcalar beldesindeki Club Park Conti Oteli'nin süit odalarına yerleştirildi.

Otel Müdürü Reşat Solakoğlu, yaptığı açıklamada, Van ve Erciş'te yaşanan depremde insanların mağdur olması üzerine büyük üzüntü yaşadıklarını, bunun üzerine otel sahibi Seyit Ali Gür'ün, Alanya Kaymakamlığı'na, 50 depremzedeyi otelinde ağırlayabileceği yönünde yazı yazdığını anlattı.

DEPREMZEDELER OTELE GİRİŞ YAPTI

Alanya Kaymakamlığı'nın kendilerini Erciş Kaymakamlığı'na yönlendirdiğini söyleyen Solakoğlu, Erciş Kaymakamlığı'na yazdıkları yazının daha sonra Van Valiliği'ne ulaştırıldığını ve valiliğin tekliflerine olumlu cevap verdiğini ifade etti. Solakoğlu, Antalya Valiliği, Alanya Kaymakamlığı ve Sosyal Hizmetler İlçe Müdürlüğü'nün koordinasyonuyla 53 depremzedenin bu akşam saatlerinde otele giriş yaptığını bildirdi.

DEPREMZEDELERE SÜİT ODALAR VERİLDİ

Van ve Erciş'ten gelen 53 kişilik 10 ailenin, 15 süit odaya yerleştirildiğini belirten Solakoğlu, depremzedelerin sezonun açılma tarihi olan Nisan ayı başına kadar otelde konaklayacaklarını kaydetti. Bu süre içinde depremzedelerin tüm yeme içme ihtiyaçlarının kendileri tarafından karşılanacağını vurgulayan Solakoğlu, depremzedelere 45 personelin hizmet edeceğini dile getirdi.

Solakoğlu, depremzedeler için ayırdıkları kontenjanın bu kadar olduğunu ve daha fazla kişi alamayacaklarını söyledi.