BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,90
ALTIN 2.441,35
HABER /  GÜNCEL

Bedava petrole koştular

İş makinesi akaryakıt borusunu patlatınca köylüler bidonlar ve pet şişelerle mazot toplamaya başladı.

Abone ol

Elazığ’ın Kovancılar ilçesine bağlı Saraybahçe köyünde arazide çalışma yapan iş makinesi Türkiye NATO akaryakıt boru hattında hasara yol açtı. Dökülen akaryakıt, çevreden yetişen vatandaşlar tarafından kovalar ve bidonlarla taşınmaya başlandı.

Araziyi düzeltmek amacıyla yapılan çalışma esnasında iş makinesinin kırdığı boru hattından çevreye hızla akaryakıt akmaya başladı. Yaklaşık 50 metre yüksekliğe fışkıran akaryakıtın çevreye daha fazla yayılmaması için köylüler seferber oldu.

Hasarı onarmaya çalışan köylüler, bir yandan da akaryakıtın etrafını çevirip, tarlaya yayılmasına engel oldu. Olay yerine akın eden köylüler, ellerine geçirdikleri, pet şişeler ve kovalarla 3-5 tonluk tankerlere doldurdu. Köylülerin mazot havuzundaki hummalı çalışması ilginç görüntüler ortaya koydu. Bu arada haber verilmesine rağmen, Pazar günü olduğu için hiçbir yetkilinin gelmemesi dikkat çekti.

ÇOK YAKINDAN GEÇİYOR

Musa Demir, arsasının içinden boru hattı geçtiğini bildiğini, ancak hafta sonu olduğu için yetkililere ulaşamadığını söyledi. Demir, olayda herhangi bir ihmalin söz konusu olmadığını kaydetti. Görgü tanıkları da iş makinesinin çalışma esnasında boruyu kırdığını ve akaryakıtın metrelerce yüksekliğe fışkırdığını aktardı. Yaklaşık 15 bin litre akaryakıtın çevreye yayıldığını ifade eden görgü tanıkları, boru hattının fazla derinde olmaması nedeniyle bu tür kazaların yaşanabileceğini kaydetti.

NATO boru hattında meydana gelen kaza nedeniyle İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler de olay yerine gelerek inceleme yaptı. Olayla ilgili başlatılan soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.