BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,87
ALTIN 2.429,88
HABER /  MEDYA

Binali Yıldırım'dan Yılmaz Özdil'e dava

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, yazar Yılmaz Özdil'e tazminat davası açtı

Abone ol

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Beraber Yürüttük Biz Bu Yollarda" adlı kitabında kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle gazeteci-yazar Yılmaz Özdil hakkında 20 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Yıldırım, avukatı Serkan Bayram aracılığıyla Anadolu 29. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne sunduğu dava dilekçesinde, Özdil'in kitabında hükümeti oluşturan kişiler ile Yıldırım hakkında asılsız ithamlarda bulunduğu anlatıldı.

Kitabın içeriğinde yer alan beyanların tamamen asılsız ve gerçek dışı olduğu aktarılan dilekçede, bunların "Yıldırım'ı karalamaya yönelik, toplumun gözünde ön yargılı ve yanlış bir algı oluşturma gayreti taşıyan, eleştirel niteliği bulunmayan" beyanlar olduğu savunuldu. 

Dilekçede, bu tür asılsız isnat ve karalamalar ile Yıldırım'ın siyasi başarısının gölgelenmeye ve engellenmeye çalışıldığı öne sürülerek, "Bir bakan ve siyasetçi olarak davacı müvekkil, sanki rüşvet alan, menfaat temin eden, yolsuzluk yapan ve adam kayıran kişi konumuna sokulup, mahkum edilmeye çalışılmıştır" denildi.

Dilekçede, kitapta yer alan beyanlarla Yıldırım'ın kişilik haklarının zedelendiği belirtilerek, Yılmaz Özdil ve kitabın basımını yapan şirket ile yetkilisinden 20 bin lira manevi tazminat talep edildi.