BIST 10.083
DOLAR 32,40
EURO 34,80
ALTIN 2.434,10
HABER /  DÜNYA

Bebekler doğmadan karıştırıldı

Dünyada ilk kez bir bebek daha doğmamışken karıştırıldı. Doktorlar 'üzgünüz' dedi

Abone ol

Hastanelerde doğan bebeklerin karışması olayları zaman zaman yaşansa da dünyada ilk kez bir bebek daha doğmamışken karıştırıldı.

ABD’nin Toledo kentindeki St. Vincent Sağlık Merkezi’ne giden Carolyn Savage, tüp bebek yöntemiyle hamile kaldı.

Hamileliğin üçüncü ayında ise büyük bir sürprizle karşılaştı. Savage’a, aynı sağlık merkezinde tüp bebek yöntemiyle kalan Shannon ile Paul Morell çiftinin embryoları nakledilmişti. Karışıklığın nedeni ise Shannon’un kızlık soyadının da ’Savage’ olmasıydı. Embryolar saklanırken, ’Savage’ kodu kullanılmış ve iki ailenin embryoları karışmıştı.

Shannon “Doktor bizi çağırdı ve ’üzgünüm ama laboratuvarda korkunç bir kaza oldu. Embriyoların başka birine aktarılmış’ dedi. O an ne yapacağımızı bilemedik. Kendimi hiç daha kötü hissetmemiştim” diyerek, yaşadıkları şoku anlattı.

Embriyonun nakledildiği Carolyn Savage’la buluştuklarını söyleyen Shannon, “Birbirimizi çok sevdik. Sürekli görüşmeye başladık. Carolyn bizim çocuğumuzu doğurma kararı aldı. Beş ay önce de bize en güzel hediyeyi verdi” diye konuştu. Bebeklerine “Logan” adını veren Morell çifti, bu olayı hep hatırlamak için ikinci isim olarak da “Savage” adını verdi.