BIST 10.015
DOLAR 32,36
EURO 34,76
ALTIN 2.438,79
HABER /  GÜNCEL

BDP'ye İmralı izni sinyali

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası konuştu.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç , '' Abdullah Öcalan ile görüşmek üzere henüz bir milletvekili veya grubuna izin verilmemiştir. Bu izin verilmeyeceği anlamına gelmez. Adalet Bakanlığı, kendisine yapılan başvuruları incelemektedir. Kararını elbette bildirecektir'' dedi.

Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısının sona ermesinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

Bir gazetecinin '' BDP 'li bir heyetin İmralı 'ya gitme talebi vardı. Bu talebe henüz yanıt gelmedi. Yanıt gelememesi sürecin kesintiye uğradığı şeklinde de yorumlandı. Bu izne ilişkin yeni bir gelişme var mı?'' şeklindeki sorusunu yanıtlarken Arınç, ceza infaz kurumlarındaki hükümlü ve tutukluların ne şekilde ziyaret edileceğine ilişkin düzenlemeleri hatırlattı.

GÖRÜŞEBİLİRLER

Milletvekillerinin ceza infaz kurumlarındaki yaşam şartlarını yerinde görmek, tespitlerde bulunmak, inceleme yapmak veya hükümlü ve tutuklularla ilgili görüşmelerde bulunmak amacıyla yaptıkları taleplerin ceza infaz kurumu idaresine bilgi vermek koşuluyla yerine getirildiğini dile getiren Arınç, Ziyaret Yönetmeliği'nin 40. maddesi uyarınca milletvekillerinin hükümlü ve tutuklular ile açık ziyaret şeklinde görüşebileceğini söyledi. Ancak terör ve örgütlü suçlardan tutuklu ve hükümlülerin milletvekilleri tarafından ziyaret edilmelerinde Bakanlığın yazılı izni arandığına işaret eden Arınç, şöyle konuştu:

''Abdullah Öcalan ile görüşmek üzere henüz bir milletvekili veya grubuna izin verilmemiştir. Bu izin verilmeyeceği anlamına gelmez. Adalet Bakanlığı, kendisine yapılan başvuruları incelemektedir. Kararını elbette bildirecektir. Ancak bildiğiniz gibi Abdullah Öcalan ile birlikte aynı suçlardan, aynı hükümden infazı gerçekleştirilen başka hükümlüler de bulunmaktadır. Bunlardan 3 tanesi, yakın akrabalarıyla görüşme talebinde bulunmuş ve kendilerine izin verilmiştir. Bugünkü hava şartları içerisinde bu ziyaretin gerçekleşip gerçekleşmediğini şu anda tetkik etmedim. Ama eğer hava şartlarında bir olağanüstülük yoksa Öcalan ile birlikte hükümlülüğünü geçiren 3 tane hükümlüye akrabalarını ziyaret imkanı verilmiştir. Umarım onlar da bu ziyaretlerini şu ana kadar yapmış durumdadırlar.''