BIST 9.440
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.499,98
HABER /  DÜNYA

Trablus'ta yeni hedef İngiltere

İngiltere'nin Trablus Büyükelçiliği'ne yönelik "olası bir tehdidin" farkında olunduğu bildirildi.

Abone ol

Libya 'da aralarında ABD 'nin Libya Büyükelçisi Chris Stevens 'ın da bulunduğu 3 elçilik görevlisinin öldürülmesinin ardından yeni hedef İngiltere Büyükelçiliği.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Trablus'taki İngiliz Büyükelçiliği'ne karşı olası tehditlerle ilgili haberlerin farkındayız. Libya hükümetiyle yakın irtibat halindeyiz" denildi.

Açıklamada ayrıca bakanlık, İngiliz vatandaşlarına zorunlu kalınmadıkça Libya'nın başkenti Trablus'a seyahat etmemelerini tavsiye etti.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı geçen hafta da Libya'nın ikinci büyük şehri olan Bingazi'de bulunan vatandaşlarından bir an önce bu şehri terk etmelerini istemişti. Libya'da "Batılılara yönelik tehditten" dolayı böyle bir çağrıda bulunulduğu bildirilmiş, ancak tehdidin ne olduğu açıklanmamıştı.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı geçen Eylül ayından bu yana vatandaşlarına zorunlu kalmadıkça Bingazi ve Libya'nın büyük bir bölümüne seyahat etmeme çağrısında bulunuyor.

Artan tehdidin İngiltere'nin, Fransa 'nın Mali'de sürdürdüğü askeri müdahalesine destek vermesinden kaynaklanabileceği tahmin ediliyor.

Mali'deki operasyon dolayısıyla Cezayir'de bir doğalgaz tesisine yapılan saldırı ve rehin alma olayında, 6 İngiliz vatandaşı hayatını kaybetmişti.