BIST 10.193
DOLAR 32,37
EURO 34,68
ALTIN 2.380,71
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  MEMUR

Sözleşmeliler kadro alabilecek mi?

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç , Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası sözleşmeli personelin kadroya alınmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Arınç, sözleşmeli personel in kadroya alınmasına yönelik çalışmalara ilişkin soruyu yanıtlarken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik 'in Bakanlar Kurulu'na yaptığı sunumun üzerinde daha çok çalışılması ve çalışma hayatının taraflarıyla da işbirliği yapılması gerektiğini söyledi.

Arınç, şunları kaydetti:

''Bütün bunlar içerisinde kıdem tazminatı önemli bir konudur, çalışma süreleri önemli bir konudur, kadroya geçmek önemli bir konudur, istihdamı artırmak önemli bir konudur. Türkiye, demokratik ülkelerdeki çalışma şartlarından farklı olarak daha bonkör davranacak bir ülke değil. Bu şartlar, bu sözleşmeliler konusuna bakarken biraz da İngiltere'ye bakmamız lazım, Avrupa ülkelerine bakmamız lazım. Bizdeki şikayetlerin oralarda çok daha fazla olması gerekir ama oralarda bu sistem belli ölçülerde yerleşmiş durumda. Sorduğunuz konuya ilişkin olarak söyleyeyim:

'Onlara şu aşamada verilecek bir cevabımız yok. Onları bütünüyle ele aldık, bütünüyle de sonuçlandırmak istiyoruz. Umarım bundan sonraki Bakanlar Kurulu toplantılarında, hemen önümüzdeki değil, belki ondan sonraki toplantıda konu hakkında bir çözüme varacağız.'