BIST 10.175
DOLAR 32,27
EURO 34,79
ALTIN 2.401,84
HABER /  POLİTİKA

BDP'nin eylem gerekçesi AK Parti!

Kitlesel eylem kararı alan BDP, AK Parti hükümetine yüklendi

Abone ol

Öcalan'a tecrit uygulanması ve sınır ötesi harekât olasılığını gerekçe gösteren BDP, birçok kentte kitlesel eylem ve gösteriler yapma planının faturasını AK Parti'ye kesti.

Bilindiği gib, Parti Meclisi (PM) toplantısında oluşan MYK kendi içinde görev dağılımı yapmıştı ve bu dağılım yazılı açıklama ile duyuruldu. Ancak o duyuruda başka açıklamalarda yer aldı. BDP'nin görev dağılımının yer aldığı yazılı açıklamada;  "Kürt sorununun çözümünü dağı taşı bombalayarak bastırmakta arayanlara, 'Kürt sorunu bitmiştir' diyenlere açıkça diyoruz ki; Kürt sorunu çözülmemiştir, vardır. Kürt sorunu ancak Kürtler; 'bizim bir halk olarak sorunumuz kalmadı' dedikleri zaman biter. Kürt sorunu bitmiştir deme hakkı yalnız Kürt halkına aittir. Kürt sorunu Türkiye'nin en temel sorunudur ve pek çok sorunun çözümü de Kürt sorununun demokratik çözümüne bağlıdır." denildi.

BDP, AK PARTİ'Yİ SORUMLU TUTTU

Ayrıca savaş politikalarına BDP'nin alanlara inerek yanıt vereceği ifade edilen açıklamada, "AKP hükümeti, zorla başlattığı bu savaştan başarıyla çıkamaz, bu savaşın kazananı olamaz. Erdoğan da devletin bütün diplomatik, askeri ve istihbarat güçleri de bu gerçeği biliyor. Savaş Türkiye'yi yıkıma sürükler. Hepimiz sadece bu savaşın faturasını öderiz, acılarını yaşarız. Bu nedenlerle, önümüzdeki dönemim temel ve en acil görevinin savaşa karşı barış cephesini güçlendirmek olduğu ortadadır. AKP ve devlet vesayetini geriletecek, ezilenlerden yana bir odak oluşturacak, Türkiye demokrasi güçlerinin birliği için, AKP'nin savcısıyla, medyasıyla, icraatlarıyla partimize karşı geliştirdiği topyekûn savaşa karşı topyekûn karşı durmak için, her alanda halkımızla birlikte, bedeli ne olursa olsun mücadelede kararlılığını ilan etmiştir" ifadeleri yer aldı.