BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

BDP'lilerden Erdoğan'a paket sitemi!

Başbakan Erdoğan, BDP'lilerle resepsiyonda ayaküstü sohbet etti. BDP'liler Erdoğan'a paketi şikayet etti.

Abone ol
BDP'li milletvekilleri Sırrı Sakık ve Hasip Kaplan, TBMM'deki resepsiyonda Başbakan Erdoğan ile kısa bir süre sohbet etti. Sohbetin konusu 'demokratikleşme paketi' oldu.
 
Resepsiyonda gazetecilere açıklama yapmaktan kaçınan Başbakan Erdoğan karşılaştığı BDP milletvekilleri Sırrı Sakık ve Hasip Kaplan'la kısa bir süre sohbet etti.
 
Ayaküstü yapılan görüşmede Erdoğan'ın dün açıkladığı 'demokratikleşme paketi' konuşuldu.
 
Sakık Erdoğan'a "Özellikle yerel yönetimler konusunda paketin daha geniş olmasını beklerdik, hayal kırıklığına uğradık" dedi.
 
Erdoğan da "önümüzdeki günlerde yeni paketler olacağını, bunun bir başlangıç olduğunu" söyledi.

RESEPSİYONDAN RENKLİ KARELER- TIKLAYIN 
 
'BARDAĞIN DOLU TARAFINI GÖRMELİYİZ'
 
Erdoğan, Sakık'ın "Pakete hem yergilerimiz var hem övgülerimiz var", Hasip Kaplan'ın da "İleride daha rahat konuşmamız gereken bir iki konu daha var" sözleri üzerine "En orta yolu bulan açıklamayı, boş tarafı değil dolu tarafı görmeliyiz" dedi.
 
Hasip Kaplan'ın sürecin hassas bir dönem olduğunu anımsatarak, "Mecburuz bunları da görmek zorundayız" demesi üzerine ise Erdoğan, "Arada sırada marifet iltifata tabidir" karşılığını verdi.

"BARIŞ OLDU KİMSE ÖLMEDİ"

Erdoğan'ın bu sözleri üzerine Hasip Kaplan da bardağın yüzde 10'u dolu olsa bile yüzde 90'ı anlatmanın zor olduğunu belirterek, "Ama şöyle de bir süreç olayı var: Barış oldu bu sene, kimse ölmedi. Çocuklarımız dağdan inecek, içerdekiler çıkacak" diye konuştu.
 
Sırrı Sakık da herkesin nefesini tutarak paketi beklediğini ifade ederek, "Mesela Terörle Mücadele Yasasından hepimiz yaralıyız. Onlarca, binlerce insan içerde. Böyle bir beklenti vardı. Yerel yönetimlerle ilgili değişiklikle alakalı bir beklenti de vardı" dedi.
 
Sakık ve Kaplan'ı dinleyen Erdoğan'ın cevabı, "Hayırlısı bakalım" oldu.

10801.jpg