BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Gülsuyu'ndaki çatışmanın asıl nedeni

İstanbul Gülsuyu’nda bir süredir devam eden mahalleliyle uyuşturucu çeteleri arasında olduğu ileri sürülen gerginlik devam ediyor.

Abone ol

Gülsuyu’nda 12 kişiyi yaralayan bir kişiyi de öldüren uyuşturucu çetesinin, Adalar manzaralı mahalleye göz diken arazi mafyasıyla bağlantılı olduğu iddia ediliyor.

RANT YÜKSEK
Taraf gazetesinde yer alan mahalle muhtarı Sabri Şakar “Mahallenin rantı çok yüksek. Mahalle sakinleri, bu çetelerin arkasında rant sağlamak isteyen grupların olabileceğini düşünüyor. Ben de böyle düşünüyorum” dedi. Gedik’in avukatları ise kaybolan giysilerle ilgili suç duyurusunda bulundu. 20 adamıyla birlikte gözaltına alınan çete lideri Mesut Turan’ın çek-senet, haraç, arazi ve uyuşturucu kaçakçılığından sabıkasının bulunduğu iddia ediliyor.

MAHALLEMİZ ADALAR MANZARALIDIR
Çatışmaların yaşandığı Gülensu Mahallesi Muhtarı Sabri Şakar, bir süredir uyuşturucu satıcıları ile sol görüşlü gruplar arasında yaşanan silahlı çatışmalarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Mahallenin konumu ve manzarası nedeniyle rantın yüksek olduğuna dikkat çeken Şakar, mahallenin inşaat firmalarının gözde yerlerinden olduğunu söyledi. Mahallede kentsel dönüşüm çalışmalarını sürdüğünü anlatan Şakar şunları söyledi:

“Mahallemiz Adalar manzaralıdır ve dört bin haneden oluşmaktadır. Son yıllarda imar çalışmaları neticesinde mahallelinin değeri de yükseldi. Ancak mahalleli ile uyuşturucu satan gruplar arasında çatışmalar son dönemlerde arttı. Biz çocuklarımızın uyuşturucuya alışmasını istemiyoruz. Halkın bir kısmı bu çetelerin arkasında mahalledeki rantın peşinde koşan kişilerin olduğunu düşünüyor. Benim de bu yönde kanaatlerim var. Bazı gruplar mahallede huzursuzluk çıkartıp insanları kaçırmak istiyor.”