BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,97
ALTIN 2.424,08
HABER /  GÜNCEL

BDP'liler Erdoğan'ın mitinginde olay çıkardı

Erdoğan'ın Bingöl mitinginde oturma eylemi yapmak isteyen BDP il yönetici ve üyeleri polis engeline takıldı.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Bingöl'deki referandum mitingi olaylı başladı. BDP'li bir grup, Erdoğan'ın gelişini protesto ederek 'Evet' yazılı afişlerin bulunduğu araçların camlarını kırdı.

OTURMA EYLEMİ YAPMAK İSTEDİLER

Kısa süreli gerginliğe neden olan grup, ellerindeki pankartlarla slogan atarak yürüyüş yaptı. İnönü Mahallesi Beşyol Kavşağı'nda toplanan yaklaşık 150 kişilik grup İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği binası mevkiine kadar yürüyerek Genç Caddesi Dörtyol Saat Kulesi önünde izinsiz oturma eylemi yapmak istedi. Miting alanına yakın noktada oturma eylemi ve basın açıklaması yapmakta ısrar eden BDP Bingöl İl Başkanı Halis Yurtsever, İl Eş Başkanı Suna Kaya'nın ve BDP'li Karlıova Belediye Başkanı Ferit Çelik; İl Emniyet Müdür yardımcısı Şahin Kaplan ile görüşerek izin verilmeyen yerde basın açıklaması yapmak istediklerini aktardı.

Valiliğin böyle bir emri olmadığı için izin veremeyeceğini belirten Emniyet Müdür yardımcısı Şahin Kaplan, grubun gösterdikleri basın açıklamasını yapıp dağılmasını istedi. Protestocu grup izinsiz yerde basın açıklaması yapmakta ısrar edince BDP'liler polis barikatının bulunduğu yerde basın açıklaması yapmaya karar verdi.

ERDOĞAN'IN AFİŞLERİNİN BULUNDUĞU ARABAYA SALDIRI

Burada yapılan açıklamadan sonra farklı bir güzergahtan BDP Bingöl İl Başkanlığı binasına doğru yürüyüşe geçen grup, yol üzerinde park halinde bulunan ve AK Parti ile Başbakan Erdoğan afişlerinin bulunduğu bir minibüsü taşladı. BDP'li göstericilerin saldırılarında minibüsün camları kırıldı. Kısa süreli yaşanan arbedenin ardından kalabalık, BDP il başkanlığı binasına doğru yürümeye devam etti.

Saldırı sonrası camları kırılan 12 KM 0160 plakalı aracın sahibi Mehmet Toparlık şikayetçi olduğunu ve aracında yaklaşık bin 500 TL maddi hasar meydana geldiğini söyledi. Toparlık, "Hiçbir siyasi amacı olmayan bizler ekmeğimiz için çalışıyoruz. Bu saldırı bizleri üzmüştür" şeklinde tepkisini gösterdi.