BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

BDP'li vekillere biber gazı sıkıldı

Hakkari, Diyarbakır, Batman derken şimdi de İstanbul. BDP'li Demirtaş'ın hayatı durdurun eylemi İstanbul'u da karıştırdı

Abone ol

İstanbul'da izinsiz gösteri yapan BDP'li gruba, polis müdahale etti.  Cezaevlerindeki açlık grevlerine dikkat çekmek için eylem yapan BDP’li grup polisin müdahalesi sonrası metrobüs yoluna girdi.

Polis gruba ikinci kez metrobüs yolunda müdahale ederken, metrobüs içerisinde bulunan vatandaşlar da zor anlar yaşadı.

Gruba destek veren BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel ve çevredeki vatandaşlar da sıkılan gazdan etkilendi.

i̇stanbulda-da-hayat-durdu.jpg

Okmeydanı Şark Kahvesi önünde cezaevlerindeki açlık grevlerine dikkati çekmek için toplanan BDP üyesi bir grup, barikat kurup ateş yaktı.

Uyarılara rağmen gruptakilerin eylemi sürdürmesi üzerine, çevik kuvvet ekipleri, biber gazı ve Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı'ndan (TOMA) su sıkarak, gruba müdahale etti. Gruptakilerin de müdahale sırasında, taş, havai fişek ve molotofkokteyli ile polise saldırdıkları görüldü. Müdahalenin ardından, grup ara sokaklara kaçarak, burada beklemeye başladı.

İSTANBUL'DA DA HAYATI DURDURMAK İSTEDİLER

Cezaevlerindeki açlık grevlerine dikkat çekmek için “Hayatı Durduruyoruz” adı altında eylem yapmak isteyen BDP’liler Okmeydanı Şark Kahvesi yakınında toplandı. Farklı noktalarda bir araya gelen gruplar, Şark Kahvesi önünden hareketle yürüyüş yapmak istedi. 

Okmeydanı'nda cezaevlerinde açlık grevi yapanlara destek vermek için toplanan gruba polis müdahale etti. Polisten kaçan grup E-5 Karayolu Ankara istikametini trafiğe kapattı. Yüzleri maskeli yaklaşık 20 kişilik grup Darülaceze Caddesi önündeki E-5 Karayoluna çıktı. Gruptakiler araçların geçişine izin vermedi. Bazı göstericiler yol ortasına oturdu. Trafik yaklaşık 3 dakika süreyle trafiğe kapalı kaldı. Grup daha sonra yolu trafiğe açtı. Polisin gruplara müdahalesi devam ediyor.