BIST 10.083
DOLAR 32,45
EURO 34,78
ALTIN 2.428,00
HABER /  POLİTİKA

BDP'li vekilden Çiller için ağır suçlama

Çiller döneminde öldürülen Kürt işadamının eşi konuştu. Çiller'in verdiği ifadeler için "timsah gözyaşları" dedi...

Abone ol

Çiller döneminde öldürülen Kürt işadamı Savaş Buldan'ın eşi, BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, 'Çiller'in açıklamaları samimiyetten uzak' dedi. 

Darbeleri Araştırma Komisyonu'nda, faili meçhul cinayete kurban giden Savaş Buldan'la ilgili soru üzerine ağlayan eski Başbakan Tansu Çiller'e Kürt işadamının eşi Pervin Buldan tepki gösterdi.


TANSU ÇİLLER'E İMRENİRDİM


Türkiye'nin ilk kadın başbakanı olan Tansu Çiller ile ilgili o dönemdeki düşüncelerini de paylaşan Buldan samimi itiraflarda bulundu:

"Tansu Çiller ilk başbakan olduğu zaman imrenerek bakardım. Hem güzel bulurdum hem de bir kadının Başbakan olmasından kadın olarak gurur duyuyordum. Hatta, onun giydiği bir gömleği çok beğenerek gidip aynısından almıştım. Tabii ki daha sonra bütün duygularım değişti."

TANSU ÇİLLER AĞLAYARAK İFADE VERDİ

Tansu Çiller yalısında kabul ettiği darbeleri araştırma komisyonuna ağlayarak ifade vermişti. Çiller'i ağlatan ise Kürt işadamları için infaz emrini verdiği yönündeki bir soru olmuştu. (DEVAMINI OKU)

tansu-çiller-ağlayarak-ifade-verdi.jpg

TANSU ÇİLLER'DEN BOMBA AÇIKLAMALAR

Çiller, komisyona verdiği ifadenin ardından basının önüne çıkmış ve önemli açıklamalar yapmıştı. Çiller'in komisyona verdiği ifadeleri ve açıklamayı okumak için (TIKLAYIN)

Akşam'dan Helin AL'in haberine göre BDP Grup Başkanvekili Buldan, Çiller'in açıklamalarının samimiyetten uzak olduğunu savunarak, şunları söyledi:

"Tansu Çiller, asla samimi değil, timsah gözyaşları akıtıyor. Gözyaşlarını kullanmak onun genlerinde var."

O SORUYU BEN SORMAK İSTERDİM

Sırrı Süreyya Önder'in Çiller'e yöneltiği soruyu kendisinin sormak istediğini belirten Buldan, "Bunun için girişimde de bulundum. Ancak Komisyon Başkanı Nimet Baş, izin vermedi. Sanırım Çiller kimlerin olacağı bilgisini aldı ve komisyon üyeleri dışında kimsenin olmamasını istedi. Yalısının müsait olmadığını söylemiş. Çiller, benimle yüzleşmekten korktu" dedi.

HERŞEYİ BİLEREK YAPTI

Tansu Çiller'i asla affedemeyeceğini belirten Buldan şunları söyledi;

"Pişman olduğunu düşünmüyorum. Bence Çiller yaptığı her şeyin farkındaydı, bilerek yaptı. Onu affedemem. Kin ya da intikam da duymuyorum. Bence Çiller, Hakikatleri Araştırma Komisyonu kurulmalı ve orada hesap vermeli. Çiller, 1993'te Holiday In'de basın açıklaması yaparak 'PKK'ya yardım eden Kürt işadamlarının listesi elimizde. Hesap soracağız' dedi. İnfazlar başladı."

KOCAM GÖMÜLÜRKEN DOĞUM YAPTIM

Eşinin öldürüldüğü gün yaşadıklarını da anlatan Pervin Buldan, yaşadığı şok yüzünden erken doğum yapmış. Buldan o olayı şöyle aktardı;

"3 Haziran 1994 gecesi eşim, iş adamı Hacı Karay ve Adanan Yıldırım ile birlikte bir otelde olduğunu söyledi. Sabaha karşı Savaş'a ulaşamayınca oteli aradım. Resepsiyondaki kişi polisin, Savaş'ı arkadaşlarıyla birlikte zorla götürdüklerini söyledi. İki gün sonra Savaş ve arkadaşları, Bolu'nun Yığılca İlçesi'ndeki Melen Çayı kenarında ölü bulundular.

AĞAR'IN EVİNE GİTTİM AMA...

8 aylık hamileydim. Can havliyle siteden komşumuz da olan dönemin Emniyet Müdürü Mehmet Ağar'ın evine gittim. 'Evde yok' dediler. Fenalaşınca hastaneye kaldırıldım. Hayati tehlikem oluştuğu için erken doğum yaptım. Eşimin cenazesinin kaldırıldığı gün kızımı doğurdum."