BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,75
ALTIN 2.433,15
HABER /  GÜNCEL

Ceylanpınar'da gece silah sesleri

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesi halkı geceyi uykusuz gecirdi. Suriye sınırında silah sesleri hiç eksik olmadı.

Abone ol

Suriye'nin Haseki kentine bağlı Rasulayn mıntıkasında devam eden çatışmalar nedeniyle Ceylanpınar'da bugün de okullarda eğitime ara verildi.

Suriye'nin Haseki kentine bağlı Rasulayn ilçesinde ordu birlikleri ile muhalifler arasında sabahın ilk ışıklarıyla başlayan şiddetli çatışmalar, havanın kararmasıyla etkisini azaltsa da gece boyunca silah sesleri Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde duyuldu.

SOKAKLAR BOŞALDI

Ceylanpınar ilçesinde sınıra yakın yerlerde oturan vatandaşlar, evlerinden ayrılarak daha güvenli kapalı mekanlara geçti. Çatışma seslerinin duyulduğu ilçesinde, güvenlik nedeniyle vatandaşlar dışarı çıkamazken, sokakların gece boyunca boş olması dikkati çekti.

VALİ KONUŞTU

Bölgede incelemelerde bulunan Koordinatör Vali Veysel Dalmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rasulayn'da dün sabaha karşı meydana gelen olaylar üzerine okulların 2 gün tatil edildiğini ifade etti.

Bölgede yaşanan durumun ister istemez çocukları da tedirgin edeceğine işaret eden Dalmaz, şunları kaydetti:

''Okullar 2 gün tatil edildi. Emniyet olması açısından bunu özelikle düşündük. Tabi bu arada Kaymakamlığımızın baştan ilan ettiği ve 'sokağa çıkmasın çocuklarımız' dendiği halde maalesef 10 yaşındaki çocuğumuz sokakta oynarken bu tür serseri kurşuna hedef olabiliyor. Bundan sonra mümkün mertebe açık alanlarda durmamaları gerekiyor, zaten okuların tatil edilmesinin sebebi de odur. İnşallah en kısa zamanda normale döner, eğitim de normale döner.'