BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,55
ALTIN 2.383,37
HABER /  GÜNCEL

Çölaşan 10 Kasım'da ne yapacak?

29 Ekim'de yaşananlar 10 Kasım'da tekrarlanacak mı? Gözlerin çevrildiği Atatürkçü Düşünce Derneği nasıl bir tavır takınacak?

Abone ol

Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Tansel Çölaşan, engelleme olursa tepki göstereceklerini söyledi.

Çölaşan, CNN TÜRK'te "360 Derece"nin konuğu oldu. 10 Kasım'daki Atatürk'ü anma etkinliklerine ilişkin Şirin Payzın'ın sorularını yanıtladı. Çölaşan tören günü için şunları söyledi:

"TEPKİMİZİ KOYARIZ"

Her 10 Kasım'da resmi program 9'u 5 geçe 10'a kadar sürer. Sonra Anıtkabir halka açılır. Hatta o barikatlar açılır. Yani orada tek tek geçiş vardır, güvenlik için. 10 Kasım günlerinde ya da büyük bayram günlerinde. Halkın Atatürkle buluşmasını içtenlikle ağlar, bugüne kadar Anıtkabir yönetimi böyle yapmıştır. Ben hiç kuşku duymuyorum. Bu programın başka bir noktada oluşabileceğini. Olursa zaten orada tepkimizi onun arkasına koyarız. Ben ummak dahi istemiyorum böyle bir şeyi. 

"DOĞALLIKLA GİDECEĞİZ"

Engelle karşılaşıp karlışamşayacağımızı 10 Kasım sabahı 8.30'da Sıhhiye'de bize verilmiş olan görev alanında çiçeğimizi veya çelengimizi koymak istediğimizde anlayacağız. Çünkü orası sivil toplum kuruluşlarının Anıtkabir'de Anıtkabir töreninden önce onlar Anıtkabir'de yaparlarken resmi zevat. Sivil toplum kuruluşlarına da sıhhiye önerilir. Sıhhiye'nin de saati bellidir. Onlar da anıta çelenk koyarlar, saygı duruşunda bulunurlar. Bilahare de Anıtkabir'e giderler. Bu rutindir. Bu rutinin değişeceğini ummuyorum. Artı Atatürkçü Düşünce Derneği olarak gideceğimizi bildirdik. Doğallıkla gideceğiz. Bir şeyle karşılaşacağımızı hiç düşünmüyorum. Ama karşılaşırsak işte o zaman 'yasakçı zihniyet var' deriz. Orada açıklamamızı yapar ve Anıtkabir'i gideriz.