BIST 10.922
DOLAR 32,19
EURO 34,98
ALTIN 2.501,28
HABER /  POLİTİKA

BDP'li vekil bakana 'lan' diye seslendi!

Bakan Hayati Yazıcı'nın BDP ile ilgili sözlerine tepki gösteren Hasip Kaplan haddini aştı

Abone ol

BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın BDP milletvekillerine yönelik "BDP'lilerin Meclis'e gelmemesi durumunda bu kişiler hakkında azil süreci' başlar" sözlerine sert tepki gösterdi. Kaplan, "Sana ne lan, sen kim oluyorsun" diye tepki gösterdi.

BAKAN YAZICI NE DEMİŞTİ?
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı Taraf gazetesine verdiği ropörtajda BDP'nin Meclis'e gelmemesi halinde yaşanacakları anlatmıştı. İşte o çok ses getiren ropörtaj...
Ropörtajı okumak için TIKLAYIN....

BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan ve BDP'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Eşbaşkan yardımcısı İdris Baluken ile beraberindeki heyet Şırnak'ın Silopi ilçesine ziyarette bulundu. Heyet BDP ilçe başkanlığı önünden partililer tarafından karşılandı. Partilere seslenen BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, belediye başkanlarının sırf Kürtçe savunma yaptıkları gerekçeleri ile tutuklandığını iddia etti.

BAKAN YAZICI'YA SERT SÖZLER

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın BDP'li milletvekillerine yönelik "Meclis'e gelmezlerse azil süreci başlar" sözlerine tepki gösteren Kaplan, "Buradan Bakan'a sesleniyorum, sana ne lan, sen kim oluyorsun, sana mı soracağız Meclis'e girip girmeyeceğimiz" diyerek sert tepki gösterdi.

Başbakan Erdoğan'a da seslenen Kaplan, "Bu halkın iradesi ile seçilen milletvekillerini hapiste bıraktınız. Belediye başkanlarını yakalayıp cezaevine gönderdiniz. Şu anda Şırnak'ta seçilmiş olarak sadece ben kaldım, gelin beni alın da kimse kalmasın. Kanunsuz uygulamalar yaşanırken sen orada pişkin pişkin konuşuyorsun. Şunu iyi bil ki hiçbir halkın iradesinden daha büyük değildir. Bu irade sana da diz çöktürecek" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından heyet ve beraberindeki kalabalık grup Silopi belediye doğru yürüyüşe geçti. Belediye binası önünde toplanan bir grubun taş atmasına sinirlenen Kaplan, çocukları uyararak, taş atmamasını istedi.