BIST 10.337
DOLAR 32,25
EURO 34,72
ALTIN 2.402,83
HABER /  POLİTİKA

BDP'li Tuncel'den Arınç'a yaylım ateşi!

Bülent Arınç'ın kendisine yönelik 'edepsiz' sözüne sinirlenen BDP'li vekil Sabahat Tuncel, ateş püskürdü!

Abone ol

'Devrimci Karargah' davasında sanıklara destek için adliyeye gelen BDP milletvekili Sebahat Tuncel, bazı Ergenekon ve Balyoz tutuklularının milletvekili adayı gösterilmesiyle kendi durumunun aynılaştırılmasının doğru olmadığını söyledi.

Tuncel, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi önünde basın mensuplarının sorularını cevapladı. Kendisinin cezaevindeyken aday olduğu ve tahliye edilerek Meclis'e gittiği hatırlatılan Tuncel'e bazı Ergenekon ve Balyoz tutuklularının aday gösterilmesini nasıl değerlendirdiği soruldu. Kendisi ile Ergenekon ve Balyoz sanıklarının durumunun aynılaştırılmaması gerektiğini belirten Tuncel, "Bağımsız olarak 3. bölgeden 97 bin oy alarak Meclis'e geldim. Bu aslında Kürt sorununa yaklaşım konusunda bir şeyi ifade ediyordu. Sorunun tanımı meselesi hiç tartışılmadı. Bir halk bir Kürt kadınını cezaevinden alıp Meclis'e götürüyorsa sorunun parlamentoda çözülmesini istiyor. Bunun Türkiye'de sorun olmaktan çıkmasını istiyor. Bunu yeni durumla aynılaştırmak çok uygun değil" dedi.

"SANIKLARIN ADAYLIĞINI HALK TAKDİR EDECEK"

Ergenekon ve Balyoz sanıklarını halkın takdir edeceğini ifade eden Tuncel, "Siyasi partiler kendi görüşleri doğrultusunda aday göstermişlerdir. Seçimlerde bunu göreceğiz. Halkın iradesine şimdiden ipotek koymak doğru değil. Bu kadar insan cezaevinden başvuru yapıyorsa Türkiye'de uzun tutukluluk meselesi, adil yargılanmanın zedelenmiş olması bütün bunlar bir problem. Adalet mekanizmasının yeniden düzenlenmesi gerektiğini gösteriyor. Meseleyi bu yönden değerlendirmek gerekir. Cezaevinden çıkar mı çıkmaz mı meselesi problemli" diye konuştu.

Söz konusu adayların seçilmeleri durumunda serbest bırakılmamalarının da sorun olacağını kaydeden Tuncel, "Çünkü halk iradesine başka bir noktadan ipotek koymuş oluyorsunuz. Seçilmezse zaten sorun olmaz. Kamuouyunun bu tartışmayı doğru yürütmesi gerektiğini düşünüyorum" dedi.

"BÜLENT ARINÇ ARTIK HADDİNİ BİLMELİDİR"

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, Ergenekon ve Balyoz sanıklarının adaylığıyla ilgili değerlendirmesinde, "BDP içerisinde bir polise bile tokat atmak edepsizliğini gösteren birisi geçtiğimiz seçimde cezaevinden vekil olarak çıkmıştı. İçeride milletvekili seçilen birisinin tutuklu olması mümkündür ama bu olası değildir" ifadeleri hatırlatılan Tuncel, "Bülent Arınç artık haddini bilmelidir. Halkın kimi destekleyip desteklemeyeceği ya da siyasi partinin kimi aday gösterip göstermeyeceği onun iznine vaki bir durum değildir. Kendi partisi hakkında görüş söylesin. Arınç'ın partimize yaklaşımı belli. Milliyetçi, ırkçı ve cinsiyetçidir" diye konuştu.

DESTEK İÇİN BASIN AÇIKLAMASI YAPILDI

Öte yandan Devrimci Karargah davasında yargılanan sanıklara destek için gelen grup, Beşiktaş Meydanı'nda açıklama yaptı. Basın açıklamasının okunmasının ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.