BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,03
ALTIN 2.464,25
HABER /  GÜNCEL

BDP'li Tan Öcalan'ın hastalığını anlattı

İmralı Cezaevi'ne giden üç BDP'liden biri olan Altan Tan izlenimlerini canlı yayında anlattı

Abone ol

İNTERNETHABER.COM İmralı’ya giden BDP ’li heyet arasında bulunan BDP Diyarbakır milletvekili Altan Tan, CNN Türk’te yayınlanan Tarafsız Bölge programında Ahmet Hakan’ın sorularını yanıtladı.

İmralı adasında samimi karşılandıklarını ifade eden Tan, Abdullah Öcalan’la görüşmelerinde 3 BDP’li milletvekilin yanı sıra bir de devlet görevlisinin bulunduğunu söyledi.

BDP'li vekil Altan Tan Öcalan ile görüşmelerindeki ince ayrıntıları anlattı. Tan "Öcalan'ı iyi gördüm ama saçları beyazlamış" dedi.

İşte canlı yayındaki o önemli açıklamalar;

İmralı'da ömür boyu hapis cezasını çeken terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan'la görüşmeye giden 3 BDP'liden biri olan Altan Tan, Öcalan'la ilgili ilk izlenimlerini canlı yayında paylaştı.

TEL ÖRGÜLERDE ÖZEL TERTİBATLAR VARDI

İmralı Cezaevi'nin birinci müdürü bizi karşıladı. Kendilerini tanıttılar beraber sohbet ettik. Adada yoğun bir güvenlik çemberi yoktu. Ben çok dikkatli değilim o konularda ama Sırrı Süreyya tel örgülerde özel tertibatlar gördüğünü açıkladı.

ÖCALAN'IN YEDİĞİ YEMEKTEN YEDİK

Adaya indiğinizde yoğun güvenlik geçmedik. Bütün adadan sorumlu albay karşıladı bizi. Çok nazikti.  Yemek yedik biz  Sırrı Süreyya'yla iki porsiyon yedik, Öcalan'ın yediği yemek dediler.

ÜZERİMİZ ARANMADI

X ray'den geçtik ama üzerimiz aranmadı. Cep telefonlarımız yanımızda eğildi. Olsa da alırlardı zaten.

MÜTEVAZİ BİR ODAYA GEÇTİK

Yemekten sonra biraz daha bekledik sonra Öcalan'ın odasına aldılar bizi. Mütevazi bir oda yaklaşık 20 metre kala. Ama Öcalan burada kalmıyor. Onu da kendi hücresinden alıp oraya getirdiler.

MİT'ten gelen gelen personelde benim arkama oturdu not tuttu. Bizim konuşmalarımıza hiç müdahale etmedi.

ÖCALAN'LA İLGİLİ İLK İNTİBA

Bizi ayakta karşıladı ve çok nazik davrandı. Hepimize Sayın diye hitap etti. Saçları biraz beyazlamış bir göz rahatsızlığı var. Sağ gözünden yaş geliyordu bu uzun süredir devam eden bir hastalığı...