BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 35,01
ALTIN 2.427,00
HABER /  GÜNCEL

BDP'li Sakık'tan ezber bozan çıkış!

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık katıldığı canlı yayında Kürt meselesinin çözümünde Başbakan Erdoğan'ın çok önemli bir aktör olduğunu açıkladı

Abone ol

Kanal 7 ekranlarında yayınlanan, Mehmet Acet'in sunduğu ''Başkent Kulisi'' adlı Tv programının bugünkü konuğu BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'tı.

Mehmet Acet'in PKK'nın Bağımsız Kürdistan Devleti kurma istediği varmı sorusuna Abdullah Öcalan'ın ''Biz ulus devlet istemiyoruz bize ulus devleti altın tepside de verseler biz kaderimizi Türk halkı ile birleştirdik ve bütünleştirdik devlet talibimiz yoktur'' sözlerini hatırlatarak cevap verdi.

Yaklaşık 2,5 yıl önce Öcalan'ın Cumhurbaşkanı ve Başbakan'a yazdığı mektubu dile getiren Sakık şöyle konuştu; ''Öcalan 2,5 sene önce Başbakan ve Cumhurbaşkanı'na mektup yazdı. Ortadoğu'daki dalgalanmaları görerek gelin birlikte biz iç barışımızı sağlayalım emperyal güçlerin yeni bir Ortadoğu haritaları var biz bunlara alet olmayalım birlikte bir demokratik Cumhuriyeti oluşturalım dedi.''

SİYASETİN DİLİ ÇOK KESKİN

Programın başında Kürt meselesinde Başbakan Erdoğan'ın önemli bir aktör olduğunu söyleyen Sırrı Sakık, ''Sayın Başbakan'ın bu konuda önemli bir aktör olduğunu hep söylüyoruz, BDP'liler de bunu adres gösteriyorlar ama BDP'liler geçmişten bugüne kadar yaşanan deneyimlerden dolayı sayın Başbakan'a karşı epeyce haklı eleştiriler var'' dedi.

Bu sözlerin ardından araya giren Mehmet Acet, Sırrı Sakık'a BDP Eş Genel Başkanı Gülten Kışanak'ın Başbakan hakkında söylediği ''Belasını mı arıyor'' sözünü hatırlattı. Bunun üzerine Sakık, ''Başbakan'da buna benzer açıklamalar yapıyor siyaset dünyasının dili çok keskin'' cevap verdi

BDP 1 LİRA BİLE ALMIYOR

Bütçe konusuna da değinen Sakık kendilerine haksızlık yapıldığını söyleyerek, ''Biz Parlemento'da dört siyasi parti bulunuruz. AKP, CHP, MHP ve BDP. AKP hazineden 81 trilyon, CHP 42 trilyon, MHP 22 trilyon para alıyor 4. sıradaki BDP 1 tek lira para almıyor'' diyerek bu sıkıntısınıda dile getirdi. Bu haksızlığın ortadan kaldırılması gerekir.

SIRRI SAKIK KİMDİR?

Sırrı Sakik, 1 Ağustos 1957'de Muş Yürecik Köyü'nde dünyaya geldi. Babasının adı Sabri, annesinin adı Fatma'dır. Kürt asıllı Türk siyasetçidir.PKK'nın iki numaralı adamı olan Şemdin Sakık'ın kardeşidir. Lise mezunudur. Turizm alanında işletmecilik yaptı.

BİYOGRAFİSİ VE TÜM HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN