BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,24
HABER /  POLİTİKA

BDP'li Kışanak tankların önüne geçecek!

Hükümetin Suriye tezkeresi BDP'lileri öfkelendirdi. Eşbaşkan Gültan Kışanak çok sert konuştu!.

Abone ol

Suriye tezkeresine karşı olan BDP'nin hedefinde iktidar var. "Gerekirse tankların önüne geçeceğiz" diyen BDP Eşbakanı Gültan Kışanak'a göre hükümet Osmanlıcılık hayali peşinde koşuyor.
   
Silivri Cezaevi yanındaki duruşma salonunda görülen KCK davasını izleyen BDP Eş Başkanı Gültan Kışanak, Meclis'ten geçen tezkereye ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

HÜKÜMET KIŞKIRTMA İÇİNDE
Hükümetin Suriye'deki silahı muhalefet ile çok sıkı siyasi, diplomatik ve askeri destek anlamına gelecek ilişkileri olduğunu söyleyen Kışanak, "Eğer bundan sonra Türkiye, 'Suriye'ye müdahale etmesinin şu ya da bu koşulu oldu' diyecekse bugünden peşinen ilan ediyoruz. Bunun koşulunu AKP hükümeti kendisi bilerek ve isteyerek hazırlamıştır. Niyeti bu olmasa, bu yönde kışkırtma içinde olmasa, bu yönde bir tertip, bir zorlama içerisinde olmasa Türkiye'nin Suriye'ye meşru müdafaa kapsamında sayılabilecek bir müdahalesini gerektiren hiçbir durum yoktur" şeklinde konuştu.

TANKLARIN ÖNÜNE GEÇECEĞİZ
"Açık ve net söylüyorum. Türkiye'nin Suriye'ye askeri müdahalesine sonuna kadar karşıyız" diyen Kışanak sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'nin Osmanlıcılık heveslerini yanlış buluyoruz. Suriye'deki Kürtlerin özgürlüklerine karşı çıkmasına sonuna kadar direneceğiz. Sadece karşı çıkacağız demiyorum. Eğer Türkiye orada Kürtlerin özerk bölgesini işgal etmek amacıyla bir askeri operasyon düzenlerse biz hepimiz karşısında yer alacağız. Gerekirse tankların önüne geçeceğiz. Bunun Türkiye'nin hayrına olmadığını da herkesin bilmesi gerekiyor. Sadece Kürtler değil, savaşa karşı olan askeri müdahaleler ile rejim ihdas etme politikalarına karşı olan, başka ülkelerin halklarının iradelerine müdahale eden bu yaklaşımlara karşı duran tüm demokratik kamuoyu, Türkiye'nin Suriye'ye askeri müdahalesi karşısında set olmalıdır."