BIST 9.774
DOLAR 32,58
EURO 34,99
ALTIN 2.457,70
HABER /  EKONOMİ

İspanya'da para isteyen isteyene

17 özerk yönetimin bulunduğu İspanya'da likidite fonundan yardım isteyen 6. özerk yönetim Kanarya Adaları oldu.

Abone ol

İspanya'nın güney batısındaki Kanarya Adaları özerk yönetimi, İspanyol hükümetinin oluşturduğu likidite fonundan 756,8 milyon avroluk yardım isteyeceğini açıkladı.

Kanarya Adaları özerk yönetim hükümetinin maliye ve ekonomik işlerden sorumlu üyesi Javier Gonzalez Ortiz, özerk yönetim olarak borçlarını ödemekte herhangi bir şüphe yaratacak durumda olmadıklarını ancak piyasaya nazaran hükümetin oluşturduğu likidite fonuna borçlanmanın kendileri açısından ''daha avantajlı'' olduğunu söyledi.

İspanyol Hükümeti, zor durumdaki özerk yönetimleri kurtarmak için oluşturduğu likidite fonuna 18 milyar avro ayırırken, henüz bu fon aktif duruma geçirilmedi. Kanarya Adaları'ndan önce Katalonya (5 milyar 23 milyon avro), Endülüs (4 milyar 906 milyon avro), Valencia (3,5 milyar avro), Murcia (641 milyon avro) ve Castilla La Mancha (848 milyon avro) özerk yönetimleri bu fondan yardım isteyeceğini açıklamıştı.

Şimdiye kadar istenen yardımların toplamında fonda kalan para 2 milyar 267 milyon avro olarak gözüküyor. Hazine, 2013 yılından itibaren özerk yönetimlerin durumlarını tek tek analiz ettikten sonra bu fonu dağıtmaya başlayacak.