BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

BDP'li Kaplan'dan MHP'yi çıldırtacak çıkış

Hasip Kaplan, sınır ötesi operasyon yapılması ve Kandil’e bayrak dikilmesini isteyen MHP lideri Devlet Bahçeli’yi de eleştirerek, ilginç bir çıkışa imza attı.

Abone ol

Hasip Kaplan, sınır ötesi operasyon yapılması ve Kandil’e bayrak dikilmesini isteyen MHP lideri Devlet Bahçeli’yi de eleştirerek, “Kerkük’e pasaportla gidemeyenler, bayrak dikmek istiyor. Üç yol var; Zagros, Botan ve havadan. Önden buyursunlar. Meclis dışı arayışlar maceradır” diye yazdı.

ÜLKÜCÜLER ARKANDA

Bahçeli saldırının ardından Başbakan Erdoğan'a seslenmiş ve şöyle konuşmuştu:

"Türk Silahlı Kuvvetleri başta olmak üzere, emniyet güçleri ve halk, terörü tamamen sona erdirebilecek bir güç ve kararlılık içinde. Bundan kimsenin endişesinin olmaması lazım. Ancak bu kararlılığın arkasında bir kararlılığın daha olması gerekiyor. O da siyasi kararlılıktır. Yani 'terörün kökünü kazıyınız' talimatını verebilmek için güçlü bir siyasi iktidar kararlılığına ihtiyaç vardır. O sebepten dolayı, Sayın Başbakan korkma, sana oy vermiş olan kitle, bu milletin evladıdır, arkandadır. Ayrıca bu ülkenin sevdalısı olan MHP'liler ve ülkücü dava insanları da bu kararlılığı ortaya koyduğun zaman seni yalnız bırakmazlar. Ama artık bu terörün kökü kazınmalı ve Kandil 'e Türk bayrağı dikilmeli. Bunu yapabilmek için de Sayın Başbakan ile ana muhalefet partisi, olmayan bir sorun üzerinde görüşme yapmak için bir araya gelebiliyorlar. Türkiye'de Kürt sorunu yoktur, Türkiye'de bin yıllık kardeşlikle birbirine karışmış, mutlu ve huzurlu insanlar vardır. Ama Türkiye'nin başını belaya sokan terördür. Öyleyse bir defa da bir araya terör için gelin, eğer Kandil 'e bayrak dikecekseniz beraber gidin, beraber dikin bu bayrağı. Sizlerin arkanızda millet olarak duralım diyoruz."