BIST 10.083
DOLAR 32,38
EURO 34,80
ALTIN 2.442,22
HABER /  GÜNCEL

Bu araç sır cinayetleri çözecek

Olayların aydınlatılması yönünde polisten yeni adım. Yerli imkanlarla yapılan yeni nesil araç basına tanıtıldı.

Abone ol

Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespiti Şube Müdürlüğü tarafından İstanbul’da meydana gelen olayların aydınlatılması, olay yerindeki delillerin bilimsel ve teknik yöntemlerle araştırılması, tespiti için “Yeni Nesil Olay Yeri İnceleme Aracı Projesi” kapsamında tamamen yerel imkanların kullanıldığı yeni araçlar geliştirdi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN


Yapılan yazılı açıklamada, İstanbul Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde yürütülen çalışmada olay yeri inceleme ekiplerinin daha modern araç, gereç ve ekipmanlarla bilimsel ve teknik inceleme yapabilmesi amacıyla Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespiti Şube Müdürlüğü tarafından 2010 yılından itibaren “Yeni Nesil Olay Yeri İnceleme Aracı” projesi geliştirildiği belirtildi.

Buna göre proje kapsamında 3 tip Yeni Nesil Olay Yeri İnceleme Aracı’nın geliştirildiği, bu araçların Mercedes NS 52 kamyonet üzerine geliştirilen 2 karavan tipi ve Nissan Navara model araç üzerine geliştirilen arazi tipi 4x4 yeni nesil olay yeri inceleme aracı ile mobil olay yeri inceleme römorku olduğu ifade edildi.

Söz konusu araçların dizaynı ve üretiminde tamamen yerel imkanların kullanılarak yerli firmalar tarafından yapıldığı ifade edildi.