BIST 10.083
DOLAR 32,48
EURO 34,84
ALTIN 2.440,13
HABER /  GÜNCEL

Alevi aile diken üstüne oturuyor

Malatya’nın Sürgü beldesinde Ramazan davulcusunu uyardıkları için evleri saldırıya uğrayan Evli ailesine yönelik davullu tacizin sürdüğü iddia edildi

Abone ol

Sürgü’de Ramazan davulcusu ile girdikleri tartışma sonucu bir grubun evlerini taşladığı ve yakmaya çalıştığı Alevi Evli ailesinin tedirginliği aradan geçen bir aya rağmen sürüyor.

Vatan'dan Kemal Göktaş'ın haberine göre evli ailesinin avukatı Hamurcu, Vatan'a yaptığı açıklamada dışarıdan Sürgü’de hayatın olağan aktığını, günlük yaşamda olağandışı hiçbir şey yok gibi göründüğünü belirterek, “Ama insanlar tedirgin. Evli ailesine yönelik tacizler devam ediyor. Ailenin kapısının önünde çifte Ramazan davulu çalındı. Bayramda evin yakınına araçla gelen bir grup yüksek sesle müzik dinleyip rahatsız ettiler. Aile jandarmaya haber verdiğinde ise hiçbir işlem yapılmadı. Sadece aileyi rahatsız edenler uyarılıp uzaklaştırılıyor, o kadar” dedi.

GEREKEN YAPILMIYOR

Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini söyleyen Hamurcu “Soruşturmada devlet üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmiyor. Lince kalkışma vardı ama böyle bir suç düzenlenmediği için savcılık ‘mala zarar verme’den işlem yaptı. Yasal bir düzenleme yapılması bile tartışılmıyor. Bizim amacımız devleti faillerin bir an önce yakalanması için harekete geçirmek. Bu olayı yapanlar iki çocuk da olabilir, ama arkasında örgütlü bir güç de olabilir” dedi. Olaydan sonra sivil toplum örgütlerinin, milletvekillerinin destek verdiği Evli ailesinin, bir süre sonra yalnız kaldı. Olayda davulcu Mustafa Efşi, 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezası öngören “suça tahrik etmek” suçundan tutuklanırken, 23 saldırgan ise serbest bıkarılmıştı.