BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

BDP'li gruptan YSK kararına korsan tepki

BDP'li bir grup Gaziosmanpaşa Karadeniz mahallesi'nde korsan gösteri düzenledi.

Abone ol

12 bağımsız milletvekili adayının seçime girmesini iptal kararını bahane eden grup korsan gösteri düzenledi.

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) Barış ve Demokrasi Partisi (BDP)'nin desteklediği, Hatip Dicle, Leyla Zana, Sabahat Tuncel ve Gülten Kışanak'ın da aralarında bulunduğu 12 bağımsız milletvekili adayının seçime girmesini iptal kararını bahane eden BDP'li bir grup Gaziosmanpaşa Karadeniz mahallesi'nde korsan gösteri düzenledi. 2 aracın camlarını kıran göstericiler polisin olay yerine gelmesiyle birlikte, ara sokaklara kaçtı.

ARAÇLARA SALDIRDILAR

Yüzleri maskeli, BDP bayrakları taşıyan yaklaşık 50 kişilik grup üyeleri, sopa ve taşlarla yol üzerinde park halinde bulunan otomobillere ve evlere zarar verdi. İki aracın bütün camları göstericiler tarafından kırıldı. Araçlarda ciddi maddi hasar oluşurken, Trabzonlu İnşaatçılar Derneği'nin camları da atılan taşlarla kırıldı. Araçları zarar gören vatandaşlar ise, saldırıyı yapanlara tepki gösterirken, defalarca aramalarına rağmen olay yerine polisin gelmediğini iddia etti.

4 KİŞİYİ GÖZ ALTINA ALDILAR

Çevik Kuvvet Polislerinin olay yerine gelmesinin ardından, sloganlar atarak ara sokaklara kaçan göstericiler izlerini kaybettirmeye çalıştı. Saldırganları takip eden polis ekipleri 4 şüpheliyi gözaltına aldı.