BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

El Kaide'den sürpriz istek!

Müslüman Kardeşler hareketi, El Kaide örgütünden tarihi isteklerde bulundu

Abone ol

Mısır'daki Müslüman Kardeşler hareketi, El Kaide örgütüne çağrıda bulunarak terör eylemlerine son vermesi ve Ortadoğu'da başlayan demokratik hareketlerden ders almasını istedi.

Geçtiğimiz hafta El Kaide'nin iki numaralı ismi Eymen el Zevahiri, Kuzey Afrika'daki Müslümanların Libya'daki hedefleri bombalayan NATO güçlerine karşı savaşmaları çağrısında bulunmuştu. Zevahiri, çıkarları sona erdikten sonra ABD'nin eski Tunus ve Mısır liderlerine desteğini çektiğini, bu şekilde de olayların başladığını ima etmişti.

Müslüman Kardeşler hareketinin resmi internet sitesi Ihvanweb'in İngilizce versiyonu editörü Halit Hamza, El Kaide'nin Arap dünyasında baş gösteren büyük halk hareketlerinin içine boş bir gayretle kendisini de empoze etmeye çalıştığını belirtiyor.

Hamza, halkın barışçıl gösterilerle dikta rejimleri devirerek yerine kendilerini temsil eden demokratik temsilcileri seçme hakkını elde ettiklerini, bunun da El Kaide'nin Ortadoğu'daki değişimin şiddetle olacağını öngören El Kaide ideolojisine büyük bir darbe anlamına geldiğinin altını çiziyor.

EL KAİDE'YE SESLENDİ

El Kaide'ye çağrıda da bulunan Hamza, Tunus ve Mısır'daki devrimlerden ders almasını, politik değişim için daha fazla şiddet ve nefret oluşmasına sebep olan terörist faaliyetlerden vazgeçmesini de istiyor.

Hamza, dinlerin en önemli özelliklerinin de insan hayatına saygı, fazilet, özgürlük ve adalet olduğunun altını çiziyor.

Son günlerde Mısır'da fazlasıyla gündeme gelen Selefi örgütlerin Hıristiyanlara ve Sufi hareketlere karşı izlediği sertlik yanlısı politikaların bazı Batılı medya kuruluşlarınca Müslüman Kardeşlere mal edilmesi hareket tarafından sert tepkilere sebep oluyor.