BIST 9.991
DOLAR 32,39
EURO 34,79
ALTIN 2.435,58
HABER /  POLİTİKA

BDP'li Demirtaş'tan tehdit iddiasına yanıt!

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, cezaevindeki arkadaşlarının faşizme karşı direniş haklarını kullandığını söyledi.

Abone ol

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ''Dün gece yarısından sonra anadilde savunmayla ilgili yasa tasarısı meclise ulaştı. Bugün komisyona gelmesi, birkaç gün içerisinde de yasanın çıkmasını bekliyoruz. Bu Önemli bir adımdır. Bunu küçümseyemeyiz, yok sayamayız'' dedi.

Nusaybin'deki Mitanni Kültür Merkezi'nde halka seslenen Demirtaş, cezaevindeki arkadaşlarının faşizme karşı direniş haklarını kullandığını söyledi.

KİMSEYİ TEHDİT ETMEDİK

Kimseyi tehdit etmediklerini ve kimseye şantaj yapmadıklarını ama kimsenin de şantajına da tehdidine de boyun eğmiyeceklerini dile getiren Demirtaş, şöyle devam etti:

''Şimdi 63 gündür arkadaşlarımız içeride direniyor. Üç tane talepleri var. Biri Sayın Öcalan ile müzakere, Sayın Öcalan'ın sağlık, güvenlik koşularının oluşturulması. Bir diğeri anadilde eğitim, bir diğeri anadilde savunmadır. Dün gece yarısından sonra anadilde savunmayla ilgili yasa tasarısı meclise ulaştı. Bugün komisyona gelmesi, birkaç gün içerisinde de yasanın çıkmasını bekliyoruz. Bu önemli bir adımdır. Bunu küçümseyemeyiz, yok sayamayız. Ancak diğer adımların da haklı meşru taleplerin de hızlı bir şekilde zaman kaybetmeksizin yerine getirilmesini beklemek bizim hakkımızdır. Eğer bir halk yediden yetmişe milletvekili belediye başkanıyla zindandaki tutsağıyla, genci yaşlısıyla bedenini ölüme yatırabiliyorsa bu taleplerin arkasında kenetlenebiliyorsa hükümet bunları yok sayamaz artık.''

Mitingin ardından Ahmet Kaya Köprüsü, Şirin Bulvarı ve Alman Köprüsü üzerinde olaylar çıktı. Polis, bölgelerde toplanan gruplara göz yaşartıcı gazla müdahale etti.