BIST 10.046
DOLAR 32,27
EURO 34,68
ALTIN 2.411,67
HABER /  DÜNYA

BDP’Lİ DEMİRTAŞ, ŞEMDİNLİ’Yİ ZİYARET ETTİ

BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş bir takım incelmelerde bulunmak üzere BDP MYK Üyesi Nejla Yıldırım, BDP Van Milletvekili Özdal Uçer, Hakkâ...

Abone ol

BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş bir takım incelmelerde bulunmak üzere BDP MYK Üyesi Nejla Yıldırım, BDP Van Milletvekili Özdal Uçer, Hakkâri Milletvekilleri Adil Zozani ve Esat Canan ile Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu ve beraberindeki kalabalık bir konvoyla beraber Hakkari’nin Şemdinli ilçesine geldi.
BDP Şemdinli ilçe teşkilatı ve çok sayıda vatandaş tarafından ilçeden 3 km uzaklıkta bulunan Kaymakamlık çeşmesinde karşılanan Başkan Demirtaş ve beraberindeki heyet daha sonra Şemdinli ilçe merkezinden 20 km uzaklıkta olan Irak ve İran sınırında bulunan Günyazı’ya bağlı Tekeli köyüne geçti. Burada halka seslenen BDP Eş başkanı Selahattin Demirtaş, “Türkiye’nin bu en çarpıcı fotoğrafın olduğu yerde bir taraftan Irak bir taraftan İran sınırı olan Tekeli köyü halkına hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Onurlu bir hayat geçiren tüm halkımızın önünde saygıyla eğiliyorum. Savaşın en yoğun olduğu dönemde bile siz barış demekten vazgeçmediniz. Bu kadar yoğun bir savaşın içinde bile barışı haykırabilmek çok kıymetlidir. Ankara’da sıcak koltuklarında Meclis’teki ceylan derisi koltuklarında bazı milletvekilleri o rahatlığın içinde bile sizin kadar yürekten barış diyemiyorlar. Oysaki siz bu kadar zorluğa baskıya ve şiddete rağmen bir gün bile barış özlemi ve hayalinden vazgeçmediniz. Savaşı dayatanlar ve savaştan beslenenler, Ankara’daki savaş baronları kendilerine muhalefet deyip de savaş dışında tek sözcük bile konuşamayan siyasetçiler 50 bin defa sizlere kurban olsunlar" dedi.
Savaşın 1 dakikada durduğunu belirten Demirtaş, "Demek ki kobralarla, F-16‘larla, tankla, topla, tüfekle bu kadar tabur ve tugayla savaş durmuyormuş. Başkan Apo’nun bir sözü yetiyormuş. Doğru şey konuşulduğunda her şey çok kolaydır. Barış çok kolaydır. Muhataplarıyla konuşursanız savaş bir saatte durur. Hükümet bugünkü imkanları hızlı bir şekilde değerlendirmelidir. Hızlı reformlar yapmalıdır. Kürt halkının kendi dili ve kültürüyle ilgili hızlı adımlar atmalıdır. Türkiye’nin bütününün herkesin demokrasiye ihtiyacı vardır. Kürt halkı kendi kendini yürütecek hakları olmalıdır. Kimse kimseyi 2. sınıf halk göremez. Kimse Kürt halkını terörist olarak göremez. Çünkü Kürt halkı barışta ısrarlıdır. Ne kadar samimi olduğunu ortaya koymuştur. Bu barış süreci sizin eserizdir. Bundan sonra işler kolay olmayacak bütün çabalarımız mücadelemiz daha zor olacaktır" dedi.
Diğer yandan, CHP Şemdinli ilçe örgütü başkanı Necmettin Yardımcı 22 kişilik yönetimle topluca istifa ederek BDP’ye geçti.
Yardımcı yaptığı konuşmada, "Süren bu sürecte CHP genel merkezinin herhangi bir katkı bulunmamasından ve Hakkari il yönetiminin genel merkezinin güdümünde kaldığından dolayı topluca istifa ettiğimiz halkımızın huzurunda açıklıyoruz. Bundan sonra BDP’de çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.
BDP Eşbaşkanı Demirtaş daha sonra Yardımcı’ya BDP rozeti taktı.
(İHA)