BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,92
ALTIN 2.430,38
HABER /  GÜNCEL

Fluminense'den Taliban kampanyasına son

Brezilya futbol ligi şampiyonu Fluminense, taraftarlarından internette başlattıkları 'Taliban' kampanyasına son vermesini istedi. Kampanyayı başlatan taraftarlar futbolculardan ve takımın destekçilerinden Taliban kılığında poz vermelerini istemişti.

Abone ol

Brezilya futbol ligi şampiyonu Fluminense, taraftarlarından internette başlattıkları "Taliban" kampanyasına son vermesini istedi.

Fluminense'nin Güney Amerika Libertadores Kupası'nda yenilmesinden sonra başlatılan kampanya çerçevesinde taraftarlar Taliban savaşçısı kılığında poz verip, fotoğraflarını internete koyuyorlardı.

Kampanyayı başlatan taraftarlar Twitter mesajlarında futbolculardan ve takımın destekçilerinden bu yolla "savaşçı ruhlarını" göstermelerini istemişlerdi.

Ancak kulüpten yapılan açıklamada, kampanyanın "terörizmzi yücelttiği" savunuldu.

Aralarında Brezilya'nın uluslararası yıldızı Fred'in de bulunduğu bazı futbolcular, yüzlerinin bir kısmını kapatan kulüp koşkollarıyla poz vermişlerdi.

Humeyni, Saddam Hüseyin ve Usame bin Ladin

Fluminense, taraftarları arasında "savaşçı bir ekip" olarak biliniyor.

Kulübün açıklamasında "Bu hareketi başlatanların ve kampanyaya katılanların amacı, terörist olan ve sağlıklı savaşçılar olmayan Taliban'ın imajıyla çelişiyor. Bu yüzden Fluminense Futbol Kulübü kampanyayı kınıyor" denildi.

Kulüp "Bir Taliban Savaşçısı Ol" sloganıyla başlatılan kampanyanın taraftarları şiddete teşvik ettiğini savundu.

Brezilya futbol liginde taraftarların sınıf, ırk, cinsiyet ve eşcinsellikle ilgili aşağılayıcı sloganları nedeniyle sık sık tartışma yaşanıyor.

Bazı taraftarlar, maçlara İran'ın eski dini lideri Ayetullah Humeyni, eski Irak Devlet Başkanı Saddam Hüseyin ve öldürülen El Kaide lideri Usame bin Ladin'in fotoğraflarının yer aldığı kulüp bayraklarıyla gidiyor.

Brezilya gelecek yıl Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak. Yetkililerin taraftarların davranışlarının ülkenin imajına zarar vermesinden endişe ettileri belirtiliyor.