BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,91
ALTIN 2.431,53
HABER /  DÜNYA

103 YILLIK TAKIM KÜME DÜŞTÜ

103 yıllık MKE Ankaragücü Kulübü, 3-0 yenildiği Denizlispor maçının ardından matematiksel olarak ligden düştü. <br/>PTT 1. Lig’in 33. haftas...

Abone ol

103 yıllık MKE Ankaragücü Kulübü, 3-0 yenildiği Denizlispor maçının ardından matematiksel olarak ligden düştü.
PTT 1. Lig’in 33. haftasında MKE Ankaragücü, sahasında Denizlispor’a 3-0 mağlup olarak ligden düştü. Ankaragücü Teknik Direktörü Mustafa Kaplan, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, "Üzülerek söylüyorum, 103 yıllık bir çınar olan Ankaragücü küme düşmüştür" diyen Kaplan, "Bu maça iyi hazırlanmıştık, kazanmak için her şeyi yaptık" şeklinde konuştu.
Genç bir kadrolarının olduğunu söyleyen Kaplan, “Maçın içinde olan ufak tefek sertliklerden dolayı ister istemez oyun biraz agresifleşti. 4 oyuncumuz oyundan atıldı. Hakemin canı sağolsun artık kimseyi suçlamak istemiyorum. Benim tek üzüldüğüm nokta, Ankaragücü’nün küme düşmesi. Ankaragücü’nü bu noktaya getirenler, oturup bir düşünsünler. Geldiğimiz günden bu yana hepimizi güzel işler yaptık. Bütün futbolcu arkadaşlarımla onur ve gurur duyuyorum" dedi.
Kaplan ayrıca, “Denizlispor yardımcı antrenörünü saha dışında yaptığı terbiyesizlikten dolayı kınıyorum. Kamuoyunun takdirine bırakıyorum” ifadelerini kullandı.

"LİGDE KALSAYDIK İSİMLERİMİZ ANKARA’YA ALTIN HARFLERLE YAZILIRDI"
Ankaragücü oyuncusu Aytaç Öden, "Maça kazanmak için çıkmıştık. Diğer maçların sonucu ne olursa olsun, bugün Ankaragücü için oynayacaktık. Çok da iyi gidiyorduk. Golü yedikten sonra oyundan koptuk. Küme düştük, artık yapacak bir şey yok. Bundan sonra da Ankaragücü’nü daha iyi yerlere getirmeye çalışacağız" diye konuştu.
Batuhan Gülcan ise, "Lige çok genç bir kadroyla başladık, öyle bitirdik. Ligde kalsaydık isimlerimiz Ankara’ya altın harflerle yazılırdı. Bu maça mutlak galibiyet için çıktık. Çıkan kırmızı kartlar ve yaşanan gerginlik hepimizi olumsuz etkiledi" açıklamasında bulundu.

DENİZLİSPOR CEPHESİ
Denizlispor Teknik Direktörü Özcan Bizati,"Ankara’ya gelirken stratejik bir maç oynayacağımızı biliyorduk. Risk almamamız gerekiyordu" dedi.
Maçın ilerleyen bölümlerinde bazı pozisyonlar yakaladıklarını anlatan Bizati, "Tecrübesiz davranışlar sonucu, işimiz biraz daha kolaylaştı. Daha sonra da sonucu almak kolay oldu" diye konuştu. Ankaragücü camiasının çok büyük bir camia olduğunu belirten Bizati, "Bu camianın tekrar Spor Toto Süper Lig’e çıkması gerekir. Maçta yaşanan olaylar ne bizim kulübemize ne de Ankaragücü kulübesine yakışmamıştır, yakışmaması gerekir. Ben kendi adıma gerekli şeyleri yapacağım" ifadelerini kullandı.
Kaptan Veli Acar ise, "Ankaragücü oyuna bizden daha motive başladı. Ankaragüçlü oyuncuların fazla motivasyondan kaynaklanan agresif tavırları vardı" dedi. 5 yıl Bursaspor’da futbol oynadığını hatırlatan Acar, "Bana orada Ankaragücü sevgisini aşıladılar. Ankaragücü çok sempati duyduğum bir kulüp. Bütün maçlarını çok büyük konsantrasyonla oynadılar. Bence bu yıl düşmeyi hak etmediler" şeklinde konuştu.
Kaleci İsmail Şahmalı, "Biz bu maçta Ankaragücü ile oynamak istemezdik. Çok zor geçeceğini düşünüyorduk. Nitekim öyle de oldu. Çok iyi mücadele ettiler. Ligde kaldık, çok mutluyuz, Denizlispor camiasına hayırlı olsun" dedi.