BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,79
ALTIN 2.441,06
HABER /  POLİTİKA

BDP’den şok öcek iddiası

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Siirt İl Başkanı M. Ata İnan, parti binasında elektrik priz ve buatlarına gizlendiği tespit edilen dinlenme cihazı bulunduğunu iddia etti.

Abone ol

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Siirt İl Başkanı M. Ata İnan, parti binasında elektrik priz ve buatlarına gizlendiği tespit edilen dinlenme cihazı bulunduğunu iddia etti.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ 

Bugün saat 13.00 sularında parti binasında gazetecilere açıklama yapan İl Başkanı İnan, konu hakkında suç duyurusunda bulunacağını belirtti. İnan, “iki gün önce il parti binamızda bir elektrik prizi arıza yapınca onarmak üzere açtık. Açılan prizde teknik bir cihaz düzeneği bulundu. Parti başkanı, merkez ilçe başkanı ve toplantı odalarındaki elektrik priz ve buatlarında çok iyi bir şekilde monte edilmiş 4 adet düzenek tespit edilmiştir. Kimler tarafından hangi şekilde konulduğunu bilmediğimiz bu teknik düzenek muhtemelen dinlenme cihazı olabilir. Barış ve Demokrasi Partisi olarak hiç bir şekilde gayri resmi ve illegal bir çalışma yapmadık. Aksine, yaptığımız tüm faaliyetleri mevzuata ve genelgeye göre yapıyoruz. Aynı şekilde Pervari ilçesinde parti çalışmalarına katılan üyelerimiz plakasız araçla takip edilmiştir. Konuyu Siirt Valiliği’ne ilettik. Biz bu süreçten bu tür teknik takiplerden korkuyoruz. Nedeni de, Siirt hassas ve kozmopolit bir yerdir. Çünkü buradan çıkabilecek herhangi bir kıvılcım bölgeye yayılabileceği endişesini taşıdığımız için bu tür teknik dinlenme ve takipten korkuyoruz. Bu konu ile ilgili olarak ilgili birimler nezdinde suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

Parti yöneticileri ve birçok üyenin de hazır bulunduğu toplantı, elektrik prizlerine konulduğu iddia edilen çeşitli düzeneklerin basına ifşa edilmesiyle sona erdi.