BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,90
ALTIN 2.436,63
HABER /  DÜNYA

Gaz kokusu korkuttu

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde, kent geneline hakim olan gaz kokusu vatandaşlarda paniğe neden oldu. Tüm ilçeyi etkisi altına alan gaz koku...

Abone ol

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde, kent geneline hakim olan gaz kokusu vatandaşlarda paniğe neden oldu. Tüm ilçeyi etkisi altına alan gaz kokusu nedeniyle ilçede nefes almak güçleşti.
Çerkezköy’de etkili olan yoğun gaz kokusu korku dolu anlar yaşattı. İlçe merkezini bir anda saran gaz kokusu nedeniyle vatandaşlar nefes almakta güçlük çekti. Yolda burunlarını kapatarak yürüyen vatandaşlar durumu hemen belediyeye haber verdi.
Gelen şikayetler üzerine Çerkezköy Belediyesi hoparlörlerinden anons yaptı. Yapılan anonsta kokunun kaynağının, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan ve eskidiği için kaldırılmakta olan doğalgaz santrali olduğu ve durumun tehlike arz etmediği ifade edildi. Vatandaşların doğalgaz kokusunu fark edebilmesi amacıyla doğalgazın içerisine katılan ve doğalgaza çürük sarımsak veya yumurta kokusu veren merkaptan türü kimyasal maddenin yere dökülmesi sonucu havaya karışan kokunun rüzgarın da etkisiyle ilçe merkezine geldiği, korkulacak bir durumun olmadığı belirtildi.
Gazdaş yetkilileri tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada ise, Çerkezköy OSB’de bulunan koku tankının kaldırılması sırasında boruların içine sinen kokunun havaya karıştığı ve kokunun rüzgarın da etkisiyle ilçe geneline yayıldığı kaydedildi.
Yapılan çalışmaların ardından sorun yetkililerce çözülerek kokunun daha fazla yayılması önlendi.
(İHA)