BIST 10.155
DOLAR 32,38
EURO 34,71
ALTIN 2.394,91
HABER /  POLİTİKA

BDP'den "Kandil" açılımı

Barış ve Demokrasi Partisi Eşbaşkanları Demirtaş ve Kışanak Mevlid Kandili için kutlama mesajı yayınladı.

Abone ol

DTP’nin kapatılmasından sonra toplumun farklı kesimlerinin düşüncelerini de yanısıtan bir Tükiye Partisi olma tartışmalarının yapıldığı Barış ve Demokrasi Partisi'nden bir ilk:
Mevlid kutlaması mesajı.

BDP Eşbaşkaşkanları Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak imzasıyla yayınlanan açıklamada, “İslam âlemi için önemli bir gün olan Mevlid Kandil’inin ülkemize, Ortadoğu halklarına ve tüm insanlığa barış ve huzur getirmesini, bu anlamlı gecenin sevgi ve hoşgörü ortamının gelişmesine vesile olmasını dileriz” denildi.

Özellikle Ortadoğu’da ve ülkemizde, çatışmaların, yıkımların, acı ve gözyaşının yaşandığı bu süreçte, barışa, kardeşliğe ve hoşgörüye her zamankinden daha fazla ihtiyacımızın olduğu açıktır.

Savaşların son bulduğu, gözyaşlarının dindiği, dilinden, dininden, renginden, kimliğinden dolayı insanlık üzerinde uygulanan her türlü inkârın, zulmün, baskının ortadan kalktığı, dünya halklarının kardeşleştiği, eşitliğin, hak ve adaletin tam anlamıyla tesis edildiği bir ortam hepimizin ortak özlemidir.

Bu özlemin gerçeğe dönüşmesi, sevgi, anlayış ve hoşgörü ortamının gelişebilmesi için böylesi kutsal günlerin ve bunun yarattığı ortak manevi duyguların önemi son derece büyüktür.

Bu vesileyle İslam âleminin ve halklarımızın mübarek Mevlid Kandili’ni kutlar, barışa vesile olmasını dileriz.