BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,07
ALTIN 2.468,64
HABER /  GÜNCEL

Bu salak uçurumda sızdı kaldı!

Alkolü fazla kaçıran adam deniz kıyısına inmek istedi. Ama önü uçurumdu. Oracıkta sızdı. Kurtarma operasyonu binlerce dolara patladı.

Abone ol

Avustralya’nın Sydney kentinde son yılların en ilginç kurtarma olaylarından biri yaşandı.

Adı verilmeyen 19 yaşındaki Ukraynalı turist, Sydney kıyılarındaki sayısız yamaçlardan birinde arkadaşlarıyla alkol aldıktan sonra yamaçtan kumsala inmek istedi.

KAYALIKTA SIZDI

Gecenin karanlığında onlarca metrelik kayalardan üzerine bir tek mayosuyla aşağıya inmeye çalışan genç, kayalıkların ortasında mahsur kaldı. Alkolün de etkisiyle sızan sarhoş turist, tüm geceyi kumsaldan 30 metre yükseklikteki kayalarda geçirdi.



BALIKÇI FARK ETTİ

Ertesi sabah bir balıkçının fark ettiği genç adam, kurtarma görevlilerini harekete geçirdi. İlk olarak bir sağlık görevlisi kayalıklara çıkarak genci uyandırdı. Ardından halatla bağlanan sarhoş adam yaklaşan bir helikopterle alındı.



BİR SALAK İÇİN 10 BİN DOLAR

Avustralya basını, tam 10 bin dolara mal olan kurtarma operasyonuna geniş yer verirken, “Bir salak için 10 bin dolar harcamaya değer miydi?” yorumları yapıldı.

Gece giriştiği çılgın denemede onlarca metreden düşüp ölme riskini atlatan sarhoş Ukraynalı, sadece 700 dolar ambulans ücreti ödedi. Geri kalan para ise Avustralya devletinin cebinden çıktı.