BIST 10.046
DOLAR 32,31
EURO 34,68
ALTIN 2.407,38
HABER /  POLİTİKA

BDP'den fezlekeye ilk tepki!

Van Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin BDP'li 10 vekil için hazırladığı fezlekeye partiden ilk tepki geldi.

Abone ol

BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Van Cumhuriyet Başsavcıvekilliği’nin hazırladığı fezlekenin hukuki değil, siyasi siparişin ürünü bir fezleke olduğunu söyledi.

BDP Milletvekili Kürkçü, Van Cumhuriyet Başsavcıvekilliği tarafından 17 Ağustos 2012’de Hakkari’nin Şemdinli ilçesi kırsalında teröristlerle bilinçli bir şekilde buluştukları gerekçesiyle kendisinin de aralarında bulunduğu 10 BDP milletvekili hakkında 10 yıla kadar hapis istemiyle hazırladığı fezleke ile ilgili olarak, fezlekenin hazırlanmakta olduğu haberlerinin kendilerine geldiğini belirtti.

BU FEZLEKE SİYASİ ÜRÜNÜN SİPARİŞİ

Kürkçü, “Savcının bu fezlekeyi neye dayanarak hazırlayacağını merak ediyordum. Bugün gördük. Bütünüyle geçersiz, sipariş üzerine hazırlanmış bir fezlekedir. Başbakanın ‘Söyledik, gereğini yapacaklar’ sözlerinden sonra hiçbir fezlekenin bağımsız hazırlandığını kimse bana düşündüremez.

Siyasi siparişin ürünü olan bir fezlekeyle karşı karşıyayız. Türkiye’de mevzuat açısından bizim davranışımızın ceza ile karşılanması söz konusu değildir. Bu fezleke ancak siyasi intikamcılığın ürünü olabilir. Dolayısıyla fezlekeyi merak bile edecek değilim. Avukatlarımız bakarlar. Bu fezleke siyasidir, hukuki değildir. Siyaset bunu nereye taşır bakacağız. Biz mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.