BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

BDP-Kandil fotoğrafındaki 4 kadın kim?

Türkiye'nin konuştuğu BDP-Kandil fotoğrafında örgüt yönetiminin kadın örgütlenmesi dikkatlerden kaçmadı

Abone ol

BDP’li Selahattin Demirtaş ile Sırrı Süreyya Önder’in Kandil ziyareti, PKK’nın üst düzeydeki 4 kadın ismini de ortaya çıkardı.

Murat Karayılan ve Cemil Bayık ile birlikte örgütün üst yönetiminde, Rohani Serhat, Delal Amed, Rengin Botan ve Sülbüs Peri kod adlı kadınlar yer alıyor.

Kandil’de PKK’nın üst yönetimi ile fotoğraf çektiren Demirtaş ve Önder’in yanında, Ronahi Serhat, Sabri Ok, Nurettin Sofi, Cemil Bayık, Murat Karayılan, Duran Kalkan. Delal Amed, Rengin Botan, Sülbüs Peri, Bahoz Erdal yer aldı.

pkk_başliksiz-1.jpg

BİRİNCİ KADIN PERİ

Örgütteki kadın yöneticiler arasında en güçlü isim Sülbüs Peri olarak öne çıkıyor. KCK Yürütme Konseyi üyesi olan Peri, kadın PKK’lıların örgütlenmesinde görev alıyor. Uzun yıllar dağ kadrosunda bulunduktan sonra örgütün Kandil’deki karargahında görev aldı. “Sülbüs” Bingöl’ün Kiğı ilçesinde yer alan bir dağın adı. “Peri” ise Fırat Nehrinin Kiğı’dan geçen bir çayın adı.

‘’Rengin Botan’’ kod adlı kadın terörist ise PJA (Özgür Kadın Partisi) yöneticisi. Hinere ve Hakurk kamplarında yaşıyor.

‘’Delal Amed’’ kod adlı kadın da, medya savunma alanı komutanı… Zap ve Zagros kamplarında yaşıyor.

‘’Rohani Serhat’’ kod adlı kadın ise, örgütünün Başkanlık Divanında yer alıyor. Roj TV’de ABD’nin PKK’yı terör örgütü listesinden çıkarması çağrıları yapıyor.

PKK’da örgütün yürütme organında ayrıca Nuriye Kespir, Asya Deniz, Sakine Karakoçan, Nilüfer Koç adlı kadınlar da var.

Demirtaş ve Önder'in Kandil'e Öcalan'ın mektubunu götürmesi sırasında, PKK'nın beyin takımı sayılan Murat Karayılan, Cemil Bayık, Duran Kalkan, Sabri Ok, Nurettin Sofi, Bahoz Erdal ile birlite 4 kadın da fotoğraf karesinde yer almıştı.

İNTERNETHABER'İN GÜNDEM HABERLERİ KATEGORİSİ DOPDOLU. GÜNDEME DAİR TÜM HABERLERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN.