BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Fenerbahçe rakibini bekliyor

Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nde kura çekimleri bugün TSİ 13:00'te başlıyor. Fenerbahçe'nin olası rakipleri Chelsea, Benfica ve Basel.

Abone ol

Avrupa Ligi'nde bugün öğle saatlerinde yapılacak yarı-final eşleşme kurasına iki takım bir ilki gerçekleştirerek katılıyor.

Fenerbahçe ile İsviçre'nin Basel takımları, dün akşam yapılan maçlarda aldıkları sonuçlardan sonra Avrupa'da ilk kez yarı finale yükseldiler.

Yarı finalist diğer iki takım Chelsea ve Benfica. Fenerbahçe'nin rakibi TSİ 14:00'te belli olacak.

Fenerbahçe Avrupa kupaları tarihinde ilk kez bir yarı final hakkını elde ederken 1-1 berabere kaldı.

İsviçre'nin Basel takımı ise evindeki maçta İngiltere'nin Tottenham takımını penaltılarla geçti.

Chelsea Rubin Kazan'ı Londra'da geçen hafta 3-1 kazandığı maçın rövanşını 3-2 kaybetmesine rağmen elerken, Benfica ikinci maçı 1-1 berabere biten eşleşmede evinde geçen hafta elde ettiği 3-1'lik galibiyetin avantajıyla turu geçti.

Basel ise, her iki maçı da 2-2 sona eren eşleşmede Tottenham'ı penaltılarla geçerek tarihinde ilk kez yarı finalist oldu.

Şampiyonlar Ligi'ndeki yarı final eşleşmeleri için de bugün kura çekimi yapılıyor.

Avrupa Şampiyorlar Ligi'nde ise yarı finalisteler Salı ve Çarşamba akşamları oynanan maçlar ile Real Madrid, Barcelona, Borussia Dortmund ve Bayern Münih olmuştu.

Avrupa Şampiyonlar Ligi'nin final maçı 25 Mayıs'ta İngiltere'nin başkenti Londra'nın yenilenen stadı Wembley'de yapılacak.

Avrupa Ligi'nde final maçı 15 Mayıs'ta Amsterdam Arena'da oynanacak.