BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Kapalıçarşı'nın konuştuğu altın soygunu

Kapalıçarşı'da kuyumcu dükkanı bulunan iki kardeş, bankadaki kiralık kasayı açtıklarında şoke oldular.

Abone ol

Kapalıçarşı'da kuyumcu dükkanları bulunan iki kardeşin, kiraladıkları banka kasalarına koydukları 100 kilo altının, altın suyuna batırılmış gümüşle değiştirildiği ortaya çıktı.

İki kardeşin şikayeti üzerine ortaya çıkan altın hırsızlığı ile ilgili bir çalışanlarının da aralarında bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı.

Kapalıçarşı'da kuyumcu dükkanları bulunan Ö.B. ile R.B. kardeşler, bankaların kiralık kasalarında tuttukları ve 3-4 ayda bir kontrol ettikleri yaklaşık 100 kilo altının çalındığını polise başvurdu.

ÇALIŞANLARINDAN ŞÜPHELENDİLER

Bozdurmak için kiralık kasadaki altının önce bir kısmını aldıklarını ve altın suyuna batırılmış gümüş ile değiştirildiğini fark ettiklerini belirten kuyumcu kardeşler, daha sonra tamamına baktıklarında aynı şekilde değiştirilerek çalındığını bildirdi.

5 KİŞİ GÖZALTINDA

Yaklaşık değeri 10 milyon lira olan 100 kilo altının çalınmasıyla ilgili kiralık kasaları açma yetkisi olan çalışanları Remzi D.(33)'den şüphelendiklerini bildirdi. İki kardeşin şikayeti üzerine, çalışanları Remzi D. ile Kapalıçarşı'da kuyumculuk yapan arkadaşları Murat B.(33), Ramazan G.(37), Cevriye T.(33), İmmanuel T.(35) gözaltına alındı.

Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilerek sorgulamaları yapılan 5 şüpheli de suçlamaları kabul etmedi. Polisteki işlemlerinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edilen şüphelilerden Remzi D. ile İmmanuel T. mahkemece tutuklanırken diğer 3 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Polis altının çalınması olayını aydınlatmak için çok yönlü çalışmalarını sürdürüyor.

İNTERNETHABER'İN GÜNDEM HABERLERİ KATEGORİSİ DOPDOLU. GÜNDEME DAİR TÜM HABERLERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN