BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,79
ALTIN 2.441,04
HABER /  POLİTİKA

BDP grup toplantısına hazırlanıyor

DTP'nin kapatılması bugün resmileşti. BDP Meclis'te yeni oluşturulacak grup için çalışmalara hız verdi.

Abone ol

İNTERNETHABER
ANKARA-
DTP'nin kapatılması süreci Anayasa Mahkemesi'nin gerekçeli kararının açıklanmasının ardından tamamlandı. DTP'nin tarih olmasıyla birlikte yeni parti BDP Meclis'te grup oluşturma çalışmalarını hızlandırdı.

Kapatılan DTP'nin milletvekilleri ve belediye başkanları geçtiğimiz hafta BDP'ye üye oldu. Meclis grubu için de milletvekillerinin dilekçesi TBMM Başkanlık Divanına sunuldu. Grup oluşturma dilekçesi TBMM Başkanlık Divanı'ndan geçti. BDP'nin Meclis'teki grubu için hazırlıklar bitmek üzere.

EŞBAŞKANLIK DEVAM EDECEK

DTP Kongreye kadar iki grup başkanvekili ile devam edecek. DTP'nin eski grup başkanvekilleri Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak'ın devam etmesi beklenirken yeni iki grup başkanvekili belirlenmesi de sürpriz olmayacak.

SALI GRUP TOPLANTISI YAPILACAK

BDP'nin ilk grup toplantısını gelecek Salı günü yapması bekleniyor. Toplantıda konuşmayı belirlenen grup başkanvekillerinden biri yapacak.

KONGRE ŞUBAT'TA

BDP Şubat başında yapılacak Kongre öncesi mevcut genel başkan Demir Çelik'le yola devam edecek. Kongrede yeni bir başkan seçilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Ancak eşbaşkanlık sisteminin devam edeceği dışında şu ana kadar netleşen bir isim olmadı.